loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de 35 TGB üyesi gözaltına alındı

İzmir'de 35 TGB üyesi gözaltına alındı
Tarih: 30.10.2013 - 15:24
Kategori: Gündem

Polise verileceği açıklanan 'önleme gözaltısı' yetkisiyle ilgili ilk operasyon İzmir'de yapıldı. 5. İktisat Kongresini protesto edeceğinden şüphelenilen 35 TGB'li gözaltına alındı...

İzmir'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın da katıldığı 5. İktisat Kongresi öncesinde protesto gösterisi yapmaya hazırlandıkları öne sürülen 35 Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi gözaltına alındı.

İzmir’deki 5. İktisat Konresi'nin başlamasına dakikalar kala, TGB üyelerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın girişi sırasında protesto gösterisi yapacağı istihbaratı alındı.

Polis, otel çevresinde aldığı güvenlik önlemlerini arttırdı.

Kongrenin yapılacağı Swiss Hotel'e birkaç yüz metre uzaklıktaki Hilton Oteli arkasındaki sokakta topluca yürüyen gruba polis müdahale etti. Polis 35 TGB üyesini gözaltına aldı. TGB üyelerinin 'Gösteri ve Toplantı Yürüşleri Yasası'na muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınan TGB'liler, otobüsle Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltıların Cumhurbaşkanı Gül'ün otele girişinden kısa süre önce gerçekleştiği öğrenildi.

Bu arada Kongre'nin yapıldığı otelin çevresindeki cadde ve sokaklar, güvenlik nedeniyle trafiğe kapatıldı. Ayrı uçaklarla gelen Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın Adnan Menderes Havalimanı ile otel arasındaki güzergah da geçişler sırasında trafiğe kapatıldı.

POLİSE ‘ÖNLEME GÖZALTISI’
Ekim ayı başında gündeme gelen yeni bir yetki paketi kapsamında polise ‘tehlike arz ettiği düşünülen kişiler için önleme gözaltısı’ yetkisi verileceği gündeme gelmişti. Henüz yasalaşmayan taslak, hâkim ve savcı talebiyle uygulanan önleme gözaltılarını bundan böyle 12-24 saate kadar polisin yetkisine veriyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları