loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem: 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralılar var

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem: 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralılar var
Tarih: 30.10.2020 - 15:11
Kategori: Gündem

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada'da saat 14.51'de meydana gelen depremin merkez üssünün Seferihisar olduğu belirtildi. 

Çöken binalar olduğu bilgisi gelirken Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, "Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldiğini açıkladı. Soylu, "Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise yaptığı açıklamada 5 binanın çöktüğünü söyledi. Kurum enkaz altında yurttaşlar olduğunu kaydetti. Kurum bütün birimlerin İzmir'e yönlendirildiğini ifade etti. 

AFAD'dan saat 19.45 itibariyle yapılan açıklamada 1’i boğulma olmak üzere toplam 12 yurttaşın hayatını kaybettiği, 419 yurttaşın yaralandığını kaydetti. İzmir'de yıkılan ve hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

AFAD'dan 'trafiğe çıkmayın' uyarısı

Depremin ardından İzmirli yurttaşların trafiğe çıkarak bulundukları yeri terk etmeye çalıştığı bildirildi. AFAD, sıkışan trafikle ilgili uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, "Profesyonel ekiplerin hızlı geçişi için yollar boş bırakılmalıdır. Gerekmedikçe özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın." denildi.

Depremin merkez üssü Seferihisar'da tsunami meydana geldi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, depremin İstanbul'da da hissedildiğini belirterek "Depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İmamoğlu, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum" dedi.

AFAD, İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi yönünde uyardı.

AFAD, deprem sonrası iletişim sorununa karşı yurttaşları uyardı. Uyarıda "Depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamaları ve SMS'i tercih edin. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının. Telefon görüşmelerini olabildiğince kısa tutun" denildi.

 
 
Video: Twitter
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları