loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de İmam Hatip Eylemi

İzmir'de İmam Hatip Eylemi
Tarih: 18.05.2013 - 11:26
Kategori: Eğitim

120 yıllık geçmişe sahip Müdafaa-i Hukuk İlköğretim Okulu’nun Rehabilitasyon Merkezi ya da İmam Hatip’e çevrileceği duyumu, öğrencilerle velileri ve eski mezunları harekete geçirdi.

İzmir’in en köklü okullarından biri olan, 120 yıllık geçmişe sahip Müdafaa-i Hukuk İlköğretim Okulu’nun Rehabilitasyon Merkezi ya da İmam Hatip’e çevrileceği duyumu, öğrencilerle velileri ve eski mezunları harekete geçirdi.

1894 yılından bu yana Güzelyalı’da faaliyet gösteren ve 2012-2013 eğitim öğretim yılında hali hazırda 650 öğrenciye eğitim veren Müdafaa-i Hukuk İlköğretim Okulu’nun, Rehabilitasyon Merkezi ya da İmam Hatip yapılacağı duyumu velileri, öğrencileri, eski mezunları ve mahalleliyi ayağa kaldırdı. 

Konak Kaymakamlığı’na giderek iki bin imza verdiğini dile getiren mahalleli, Güzelyalı’da eğitim veren belli başlı 3 okul olması ve bunlarının birinin kapanmasını önlemek adına seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Bugün öğlen saatlerinde okul kapısının önünde toplanan yüzlerce veli ve öğrenci ellerinde taşıdıkları pankartla birlikte sloganlar atarak Güzelyalı Parkı’na doğru yürüdü. 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu Yönetim kurulu üyeleri ve Konak İlçe Gençlik Kollları Başkanı Kemal Özdönmez, hakkını arayan kalabalığa destek olmak amacıyla grupla birlikte Güzelyalı Parkı’na kadar yürüdü. 

Okulun girişinde basın açıklaması yapan Müdafaa-i Hukuk İ.Ö.O Aile Birliği Başkanı Asuman Gök, ‘’Biz 1984 yılından beri güzide semtimizde eğitim veren okulumuzun kapatılarak rehabilitasyon merkezi yapılmasını tarihe sahip çıkmak adına istemiyoruz. Bu anlamlı günde bizleri verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyoruz ve başbakanımız, bakanımız, bölge milletvekillerimiz, valimiz, kaymakamımız ve muhtarımızın desteklerin bekliyoruz’’ diyerek tarihe sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Projenin yeni gelecek valiye sunulduğunu, seslerini önceden duyurmak adına böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan, ‘’Okulumuz rehabilitasyon adı altında kapatılmak isteniyor ama olayın ne olduğu belli değil. Ne için yapıldığı da belli değil bir proje var. Bu proje yeni gelen valiye sunuluyor yeni gelen vali de bu olaydan haberdar olsun bizim buradaki okulumuzun ne olduğunu bilsin diye bu toplanmayı yaptık. Yerine ne yapılacağı belli değil, bize gelen yazı yok. Sadece İl Milli Eğitim’in hazırladığı projeden bahsediliyor. Eğitim bittikten sonra düşünülüyor’’ dedi.

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise, '' Biz ülke genelinde olduğu gibi yerelde de demokrasiyi savunuyoruz. Burada insanlara sormadan ben yaptım oldu mantığıyla 120 yıllık okulu imam hatip okulu yapmak istiyorlardı halkımız bunu istemiyor. İstenmeyen bir şeyi de zorla dayatamazsınız, biz de bu dayatmaya karşı mücadelemizi sürdüreceğiz'' açıklamasında bulundu.


Vişne Haber Ajansı/Emrullah Fırat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları