loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de Kentsel Dönüşüm tartışıldı

İzmir'de Kentsel Dönüşüm tartışıldı
Tarih: 01.11.2012 - 01:16
Kategori: Yerel

İzmir Ahmet Piriştina Kent Müzesinde YAYED tarafından Kentsel Dönüşüm konulu panel düzenlendi...

İzmir’de Ahmet Piriştina Kent Müzesinde YAYED (yerel yönetim araştırma yardım ve eğitim derneği) tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm konulu panele İzmir Milletvekilleri Birgül Ayman Güler ve Oğuz Oyan konuşmacı olarak katıldılar.

Oğuz Oyan konuşmasında “AKP nin kent dönüşümü mantığı sağlıklı sağlıksız kent estetiğinden yoksun binlerce plansız programsız bina yapmaktan geçiyor. 


TOKİ’nin elinde şu an satamadığı 135.000 konut bulunmaktadır. Bu plansızlık ve programsızlık bunların rant mantığından kaynaklanmaktadır.” dedi.

Panelde konuşma yapan Birgül Ayman Güler AKP Kent Yenileme adına halkın doğal serveti sayılan ormanları ve tarım alanlarını büyük müteahhit kesimine peşkeş çekmekten ibarettir ayrıca AKP’nin kent yenileme projelerinde Türkiye’nin bir deprem kuşağında olduğu hep unutulur.


İzmir’i ele aldığımızda İzmir’de kent yenilemeyi programlarken zemin etütlerinin çok iyi yapılması gerekiyor fay hatlarının nerelerden geçtiğine dikkat edilmeli az önceki konuşmacı arkadaşlardan bir hocamızın dediği gibi “izmirin bazı bölgeleri muhallebinin üstünde oturuyor.”

AKP mantığı örneğin Bayraklıdan İzmir’e bakmak bir harika manzarası en güzel olan yerdir orası AKP orada kent dönüşümü yaparsa geçim zorluğu çeken vatandaşları oradan sürüp yerine kendi yarattığı zengin zümresini koyar.Bundan dolayı kent yenileme adaletli olmak zorundadır” dedi.

Panel Fotoğrafları İçin Tıklayın...


Vişne Haber Ajansı - Emrullah Fırat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları