loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin grevi gece sona erdi

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin grevi gece sona erdi
Tarih: 02.08.2023 - 00:18
Kategori: Şehir

İzmir’de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine Metro A.Ş. çalışanları tarafından iki gün önce başlatılan grev taraflar arasında anlaşma sağlanması sonucu sona erdi.

Grevin sona erdiğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer“Çok şükür… çok mutluyum… Metro ve tramvaylarımız yarın sabahtan itibaren tekrar çalışmaya başlıyor. 2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar bittiği için çok sevinçliyim” sözleriyle açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. ve işveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvayda çalışan işçilerin örgütlü olduğu Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşı sağlanamamasının ardından pazartesi günü sabaha karşı işçiler tarafından başlatılan grev bugün akşam saatlerinde taraflar arasında yapılan görüşmelerin ardından sona erdi.

Grevin sona erdiğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı “Çok şükür… çok mutluyum… Metro ve tramvaylarımız yarın sabahtan itibaren tekrar çalışmaya başlıyor. 2 gündür yaşanan büyük sıkıntılar bittiği için çok sevinçliyim. Tüm İzmirlileri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” sözleriyle duyurdu.

Öte yandan Demiryol-İş Sendikası da sosyal medya hesabından "İzmir Metro A. Ş.'de yürüttüğümüz 10. Dönem toplu iş sözleşmesi iki tarafın karşılıklı uzlaşıya varması sonucu imza altına alınmıştır. Tüm camiamıza hayırlı olmasını dileriz" paylaşımını yaptı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları