loading
close
SON DAKİKALAR

İzmir'deki depremin ardından parklara kurulan çadırlar Bayraklı'daki alana taşınıyor

İzmir'deki depremin ardından parklara kurulan çadırlar Bayraklı'daki alana taşınıyor
Tarih: 11.11.2020 - 14:30
Kategori: Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçici olarak enkaz bölgelerinin yakınındaki çadırlarda yaşayan yurttaşları Bayraklı Özel Tınaztepe Galen Hastanesi'nin otoparkında oluşturduğu alt yapısı düzenlenen yeni çadır alanına taşımaya başladı.

Depremin hemen ardından enkaz bölgelerinin yakınında depremden etkilenen İzmirliler için çadır alanları oluşturarak aralıksız hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Özel Tınaztepe Galen Hastanesi'nin otoparkında yeni bir çadır alanı kurdu. 73 çadırdan oluşan ve kapasitesi 100 çadıra kadar çıkacak bu alan,  enkaz bölgelerinin yakınındaki parklarda dağınık halde bulunan çadırlarda kalan yurttaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlandı. Yağışlarda sıkıntı yaratmayacak şekilde alt yapısı hazırlanan çadır alanında "iyilik noktası" oluşturularak depremzedelerin çamaşırhane, duş, tuvalet,  yemek, sosyal market, giyim gibi ihtiyaçlarına daha rahat ulaşması sağlandı.

"Etap etap naklediyoruz"
Bayraklı'da kurdukları yeni çadır alanı ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran, depremzedelerin ihtiyaçlarını daha sistemli bir şekilde giderebilmek için gerekli tüm alt yapı hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "Depremin hemen ardından yurttaşlarımız enkaz bölgelerinin yakınında olmak istedikleri için o bölgelerdeki parklarda çadır alanı oluşturduk. Onların ihtiyaçlarına uygun şekilde duş, çamaşır yıkama ve kurutma gibi üniteler eklemekle birlikte hizmetlerin daha sistemli yürütülmesini sağlamak hem de  yağışlarda oluşabilecek sıkıntıları önlemek için farklı noktalarda dağınık halde bulunan çadırlarda kalan yurttaşlarımızı buraya taşıyoruz. Zeki Müren, 75. Yıl parkları, Migros bahçesi ile Değirmen Kafe önündeki yeşil alanda çadırlarda yaşayan yurttaşlarımızın buraya naklini sağladık. Bilal Çakırcalı Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki çadır bölgemiz ile AFAD'ın çadır alanları depremzedelerimize hizmet vermeye devam ediyor" diye konuştu.

Büyükşehir’in giyim otobüsü depremzedelerin hizmetinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın metropol dışındaki ilçelerde ve köylerde yaşayan yurttaşların kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturduğu giyim otobüsü de depremzedelerin hizmetine sunuldu. Bağışçılar tarafından gönderilen yeni kıyafet ve ayakkabılar, giyim otobüsüyle çadırlarda kalan depremzedelere ulaştırılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim’de Ege Bölgesi’ni vuran 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için tüm olanaklarını seferber etti. Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın uzak ilçeler ile köylerde yaşayan yurttaşların kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturduğu giyim otobüsünü de depremzedelerin hizmetine sundu. Depremin ardından evleri hasar gören veya yıkılanların kalması için oluşturulan çadırlardaki yurttaşlar, otobüs aracılığıyla mont, bot, iç çamaşırı gibi ürünlere ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

Bağışçıların gönderdikleri depremzedelere ulaştırılıyor
Hayırseverler tarafından gönderilen bağışları, giyim otobüsü aracılığıyla çadır alanlarındaki depremzedelere ulaştırdıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın, yurttaşların tüm ihtiyaçlarına cevap verebildiklerini söyledi. Ulaş Aydın, “Uzak ilçeler ve köylere kıyafet götürmek için tasarladığımız otobüsü, deprem nedeniyle afet bölgesine çektik. Türkiye’nin hatta dünyanın birçok yerinden gelen kışlık bot, mont, termal içlikler ile diğer ürünleri bu giyim otobüsümüzle depremzedelere ulaştırıyoruz” dedi.

İçerisinde kabin ve askılıkların da bulunduğu otobüsün yürüyen bir mağaza gibi olduğunu belirten Aydın, depremzedelerin özellikle mont, bot, yağmurluk, termal kıyafetler, çorap, iç çamaşırı gibi ürünlere yönelik talebinin bulunduğunu söyledi. Aydın, afet bölgesi olması ve pandemi koşullarından dolayı bu ürünlere sürekli ihtiyaç duyulduğunu da aktararak, “Bu ihtiyaçlar, yurttaşlar evlerine geçene kadar devam edecek. İzmir’de çok büyük bir dayanışma ağı var. Yurttaşlar yardım ulaştırmaya devam ediyor. Depremzedelerin birçok ihtiyacı karşılanıyor” diye konuştu.

Giyim otobüsü çadır bölgelerinde hizmet vermeyi sürdürecek.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları