loading
close
SON DAKİKALAR

İZSU işçileri greve hazır

İZSU işçileri greve hazır
Tarih: 23.07.2013 - 17:35
Kategori: Sendika

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılan toplusözleşme görüşmelerinde olumlu bir gelişme sağlanamazsa 26 Temmuz’da greve çıkacak olan İZSU işçileri grev öncesi için bir araya geldi...

Grev hazırlıkları birimlerde sürerken İZENERJİ’ye bağlı olarak çalışan İZSU’nun açma kapama ve sayaç okuma işçileri de grev öncesi Genel İzmir Şube Bina’sının toplantı salonunda bir araya gelerek grev zamanı yapacaklarını konuştular.

HAYATI DURDURABİLİRİZ

İşçilere açıklama yapan Genel İş İzmir 2 No’lu Şube Sekreteri Kemal Köroğlu mücadelelerin de haklı olduklarını belirterek “Onlar bir kaç kişi biz ise 10 bin kişiyiz. Şu saatten sonra onların düşünmesi gerekiyor artık. İki saat işin durması Büyükşehir belediye başkanını Gediz ESHOT Garajı’na taşıdı. Bizim 26’sından greve çıkmamızı göze alıyorlarsa, hodri meydan greve çıkacağız. İZSU’da sayacın okunmadığını açma kesmenin yapılmadığını, çöp kamyonlarının transfer istasyonlarının durduğunu, merkezdeki birçok noktanın çöplerinin toplanmadığını, çimlerin sulanmadığını, sebze halinin balık halinin çalışmadığını, fen işlerinden hayatın durduğunu, Eşrefpaşa Hastanesinde, ESHOT’ta, İZELMAN’da, otoparklarda ve daha kaç tane birimde işlerin durduğunu düşünün. Yaşam durur. Buralarda hayat durduğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin darphaneleri durmuş demektir. O zaman işverenin neler yapacağını bir kez daha düşünün. Biz güçlüyüz yeter ki kenetlenerek 26 Temmuz’a hazırlanalım. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok ama onların kaybedeceği çok şeyi var. İlk başta koltukları” dedi.

GREV KOMİTELERİ ÜZERİNDEN

Daha sonra söz alan İZSU Baştemsilcisi Eren Bilgen de 26 Temmuz’a kadar olan süreyi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade ederek şunları aktardı “26’sında süresiz bir şekilde toplusözleşmemize koyduğumuz talepler kabul edilinceye kadar hiçbir iş yerimizde çalışma yapmayacağız. Yaptırmayacağız. Bir vücut olarak hareket etmezsek TİS bizim için olumlu geçmez. Salı gününden itibaren grev komitelerini oluşturacağız. Grev komiteleri üzerinden birliğimiz sağladığımız sürece işverene gözdağını vermiş oluruz. Taleplerimizi taslağa koymamız yetmiyor, onları hayata da geçirmemiz gerekir. Grev kırıcılarına da müsaade etmeyeceğiz. Çocuğumuzun boğazından yeni lokmaların çıkmasına izin vermeyeceğiz. Bundan sonra konuşacağımız şey grevi nasıl daha iyi örgütleriz olmalı”
Daha sonra söz alan işçiler grev süreciyle ilgili akıllarına takılan soruları sordular.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları