loading
close
SON DAKİKALAR

Jandarmaya Fransız modası!

Jandarmaya Fransız modası!
Tarih: 03.10.2013 - 10:22
Kategori: Siyaset

Jandarmanın yeni kıyafetinde Fransız esintisi olacak. Koyu ve açık mavi renklerden oluşacak yeni tasarım üniformalarda, turuncu şerit de var...

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in jandarmanın kıyafetlerinin değişeceğini açıklamasının ardından, yeni kıyafetlerin Fransız modeli olacağı öğrenildi. Koyu ve açık mavi renklerin hakim bulunacağı yeni kıyafetlerde, uzaktan rahat algılanabilmesi için turuncu renkli şeritler olması da düşünülüyor.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan sicil yönünden de ayrılması planlanan ve ”Kır Polisi” hüviyetine bürünecek olan Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na bağlı iç güvenlik teşkilatına dönüştürülecek, haki renkli üniformadan da vazgeçilecek.

Yeni üniformalar, polislerinkine benzer ancak farklı nitelikte olacak. Fransız Jandarması’ndan ilham alınan yeni tasarımların son rötuşları, Jandarma Lojistik Komutanlığınca yapılıyor. Yeni üniformaların, polis, zabıta, özel güvenlik gibi birimlerinki ile karışmaması için de özel dizaynlar yapıldı.

Eğitim öğretim ve yasaların kendisine verdiği görevler ile sicil yönünden Genelkurmay’a, Emniyet ve asayiş görevi bakımından da İçişleri Bakanlığı’na bağlı olan Jandarma, tamamen bakanlığa bağlanacak. Jandarma Genel Komutanlığında 65 bini rütbeli 200 bin personel bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları