loading
close
SON DAKİKALAR

''Japonlara deprem dersi verdik''

''Japonlara deprem dersi verdik''
Tarih: 02.05.2014 - 17:38
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türk kültürünü tanımak ve öğrenmek için Karşıyaka’ya gelen Japon misafirleri Afet Eğitim Merkezi’nde ağırladı...

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türk kültürünü tanımak ve öğrenmek için Karşıyaka’ya gelen Japon misafirleri Afet Eğitim Merkezi’nde ağırladı. Belediyenin, afet öncesi ve sonrası hazırlıkları hakkında bilgi alan ve canlandırma simülatörlerinde tatbikat yapan Japonlar, çalışmalara hayran kaldı. Başkan Akpınar “Doğal afetler değil, afet öncesi ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi eksiklikleri insana zarar verir. Bunu gidermek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.


JAPONLAR HAYRAN KALDI
Türk kültürünü tanımak isteyen ve Türk- Japon Dostluk Derneği aracılığı ile İzmir’e gelen 12 Japon, Karşıyaka Belediyesi’nin bir günlük konuğu oldu. İlçenin kültürel ve turistik yerlerini gezen Japonlar, en çok ilgiyi, Karşıyaka Belediyesi Afet Eğitim Merkezi’ne gösterdi. Belediyenin, doğal afetlere karşı hazırlıklarını yerinde inceleyen Japonlar; deprem, sel, yangın sırasında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi aldı. Türkiye’de bir ilçe belediyesi tarafından ilk kez yapılan Afet Eğitim Merkezi’ndeki afet simülatörlerine hayran kalan Japonlar, canlandırma ünitelerinde tatbikat da yaptı.


DOSTLUK AĞACI DİKTİLER
Bütün günlerini Karşıyaka’da geçiren Japon konuklar, sabah saatlerinde Zübeyde Hanım’ın mezarını ziyaret etti. Sonrasında, Latife Hanım Köşkü’nde milli mücadele dönemine ilişkin bilgiler alan konuklar, Yamanlar Gençlik Eğitim Merkezi’nde ve Tay Park’ta da mola verdi. Japon konukları yalnız bırakmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Örnekköy Şantiyesi bahçesine, Türk- Japon dostluğu adına kiraz ağacı fidanı dikti. Öğle yemeğini de şantiye tesislerinde yiyen Japon konuklar, Başkan Akpınar’la birlikte yemek sırasına girdi.


“BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERİYORUZ”
Türkiye ve Japonya’nın doğal afet riski taşıyan iki ülke olduğuna dikkat çeken Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, bilinçlendirme çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen deprem felaketi sonrası doğal afetlere bakışının değiştiğini söyleyen Başkan Akpınar “İnsanlarımız, doğal afetlerin değil, bu konudaki bilgi eksikliklerinin zarar verdiğini bilmeli. Biz bu eksiği kapatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları