loading
close
SON DAKİKALAR

'Kaç Alevi aile ile anket yaptın?'

'Kaç Alevi aile ile anket yaptın?'
Tarih: 29.11.2012 - 14:44
Kategori: Sağlık, Yaşam

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı, Başbakan Erdoğan'a, "Kılık kıyafet yönetmeliği için kaç tane Alevi ile anket yaptın?" diye sordu...

ANKARA- Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Özel, kıyafet serbestliği olarak sunulan düzenleme ile kız öğrencilere imam-hatip ortaokul ve liseleri ile çok programlı liselerin imam-hatip programlarında tüm derslerde, ortaokul ve liselerde ise seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerinde başlarını örtme zorunluluğu getirildiğini belirtti.

4+4+4 düzenlemesiyle AKP'nin "dindar ve kindar" nesillerin eğitim sistemini kurduğu değerlendirmesinde bulunan Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Söz konusu bu düzenleme, tahminlerin ötesinde sosyal sorunlara yol açacaktır. Eğitimin sorunlarını kıyafet sorununa, sivilleşmeyi tek tip kıyafet uygulamasının kaldırılmasına indirgeyen bu zihniyetin elindeki Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ve bu bakanın görev yaptığı AKP Hükümeti'nden memleket yararına iş çıkmayacağı aşikardır. 'Tek tip kıyafet uygulamasını kaldırdık, ileri demokrasiye geçtik', 'sivilleştik' gibi iddialar, safsatadır. Erdoğan'ın 'halkın iradesine uygun davranıldığı, anket yapıldığı' iddiaları ise gülünçtür, zavallılıktır. Bu anket yapılırken kaç tane Alevinin fikri sorulmuştur? Bu sorunun yanıtlanmasını istemek en doğal hakkımızdır. Soruyoruz; kaç tane Alevinin fikrini aldınız? Sizin 'halk' tanımınızın dairenizin içine Aleviler girmiyor mu?"


''Sınıflarda kamplaşma yaratacak''

Düzenlemeyi "eğitimin dinselleştirilmesi" olarak gördüklerini belirten ABF Genel Başkanı Selahattin Özel, "Öğrencilerin dinsel inançları, giydikleri kıyafetlere yol açacak, sınıflarda kamplaşma yaratılacak, kız çocuklarına ve ailelere yönelik fiilen baskılar artacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in "Kuran okumanın belirli bir adabı vardır" sözünü hatırlatan Özel, "Bu demektir ki, başı açıkken Kur'an-ı Kerim okuyanlar edepsizdir. Bakan'ın bu sözlerinden cesaret alan öğretmenler de hiç kuşku yok ki, derslere giren kız öğrencilerini 'adaba davet edecek', onlar da bu davete icabet edeceklerdir" diye belirtti.

Özel, 4+4+4 sistemiyle iki din eğitim dersinin daha "seçmeli" adı altında zorunlu hale getirildiğine dikket çekti, "Mahalle baskısı nedeniyle, sınıf ve öğretmen yetersizliği gibi bizce kasıtlı, art niyetli zorlamalarla Alevi çocuklarını da 'Kuran'ı kerim ve Siyer' derslerine girmek zorunda bırakan AKP hükümeti, şimdi o Alevi kız öğrencilerinin başına türbanı geçirecektir. Alevi Bektaşi Federasyonu olarak buna seyirci kalmayacağız" dedi.

Düzenlemenin sosyal sonuçlarına da dikkat çeken Özel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Öğrenciler kıyafet yarışına girecek, çocuklarına kıyafet alamayan öğrenci velileri çok büyük sıkıntılar, eziklikler yaşayacak, sınıfsal eşitsizlikler sınıf ortamında daha fazla görünür hale gelecektir. Hükümeti uyarıyoruz; bunun adı, gerici insan tasarımıdır; toplum mühendisliğidir… Bu tavrınız toplumsal bünyemizde büyük tahribatlar açmaktadır, açacaktır. Bu tavrınızdan vazgeçin! Halkımıza çağrımızdır; eğer çocuklarınız zorunlu seçmeli derslere girmek zorunda kalmışsa, başına türban takılmasına seyirci kalmayın."


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları