loading
close
SON DAKİKALAR

Kaddafi'ye ''telekulaklı'' takip

Kaddafi'ye ''telekulaklı'' takip
Tarih: 12.02.2012 - 15:40
Kategori: Dünya

Muhalifler, Kaddafi'yi yakalamak için muhbirleri ve telefon dinleme yöntemini kullanıyor

Libya Ulusal Geçiş Konseyi'nin askeri biriminin üst düzey yetkilisi Hişam Buhagyar, Kaddafi'yi yakalamak için yürütülen çalışmaların eşgüdümünü yürütüyor.

Muammer Kaddafi'nin Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid bölgesinde veya doğum yeri olan Sirte'de bulunduğuna inanan Buhagyar, "Kaddafi'yi arayan ve telefon görüşmelerini dinlemeye çalışan gruplar var. Tabii ki kendisi telefon kullanmıyor ama etrafındaki kişilerin telefon görüşmeleri yaptığını biliyoruz" dedi.

Buhagyar, çok sayıda ismin takip edildiğini, ancak bu isimlerin Kaddafi'ye çok yakın isimler değil, Libya liderinin çevresindeki ikinci ya da üçüncü çemberde bulunan kişiler olduğunu söyledi.

"Biz bu kişilerle konuşuyoruz" diyen Buhagyar, bunlardan bazılarının rejimin düşmekte olduğunun farkına vardıklarını ve rejim sonrasında kendilerine bir şey olmaması için uğraştıklarını ifade etti.

Buhagyar'a göre, bu kişiler muhaliflerle anlaşmaya varmak istiyor ve muhalifler tarafından oluşturulan "beyaz listeye" girmek istiyor.

Şu ana kadar bazıları başkent Trablus'un dışında olmak üzere 10 noktayı aradıklarını anlatan Buhagyar, Kaddafi'nin Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin'den daha uzun süre saklanabileceğini, çünkü Kaddafi'nin her zaman çadırda yaşamakla övünen bir Bedevi olduğunu söyledi.

"Kaddafi de tıpkı Saddam gibi yer altında bir delikte yaşayabilir çünkü o her yerde yaşayabilir" diye konuşan Buhagyar, yine de Kaddafi'nin yakalanmasının uzun sürmeyeceğini, çünkü parasının ve ikmal hatlarının kesildiğini kaydetti.

Bu arada, Libyalı muhaliflerin komutanlarından Abdulhakim Belhac, Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi'nin teslim olmasıyla ilgili görüşmek için kendisini aradığını söylerken, Dışişleri Bakanı Abdulati El Ubeydi'nin muhaliflerce tutuklandığı iddia edildi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları