loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy Tarihi Çarşı'da iftar

Kadıköy Tarihi Çarşı'da iftar
Tarih: 31.07.2013 - 13:52
Kategori: Yerel

Dört adet camisi, ayrı inançlara sahip 3 tarihi kilisesi ile farklı dinlere ev sahipliği yapan Kadıköy Tarihi Çarşı, önümüzdeki yıllara ''gelenek'' olarak aktarılacak bir uygulamayı başlattı...

Dört adet camisi, ayrı inançlara sahip 3 tarihi kilisesi ile farklı dinlere ev sahipliği yapan Kadıköy Tarihi Çarşı, önümüzdeki yıllara “gelenek” olarak aktarılacak bir uygulamayı başlattı. Tarihi Çarşı esnafı, Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile 500 kişilik sokak iftarı gerçekleştirdi.

Balıkçıları, rengarenk manavları, antikacı dükkanları, lokanta ve şirin kafeleriyle Kadıköy’ün nabzının attığı Kadıköy Tarihi Çarşı da, birlik ve beraberlik vurgusu için sokak iftarı düzenledi.

Kadıköy Tarihi Çarşı Kültür ve Dayanışma Derneğinin organizasyonuyla yapılan sokak iftarında bölgede bulunan Caferağa, Osmanağa, Sultan Mustafa İskele Camii ile Kethüda Camii imamları ,Ayai Efimia Rum Ortodoks Kilisesi, Surp Takavor Ermeni Kilisesi ve İngiliz Protestan Kiliselerinin yetkilileri, çarşı esnafı ve semt sakinleri aynı masada buluştu. .

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile Tarihi Çarşı Derneği Başkanı Ali Geçgel’in ev sahipliğini üstlendiği, Antikacılar sokağı olarak bilinen Tellalzade sokağındaki iftarda, her görüşten ve inançtan Kadıköylü, bir araya gelerek, iftariyelik, çorba, etli pilav, tatlı ve içeceklerden oluşan iftar yemeğini paylaştı.

Antikacıların, gramofonlardan çaldıkları canlı müziklerle renklenen iftardan sonra sokaktaki kafeteryalarda oturan bir grup genç, Kadıköy Tarihi Çarşı’nın Kuşdili Çayırına AVM yapılmasına karşı verdiği mücadeleyi hatırlatarak “Her yer Taksim her yer direniş” sloganları atıp, kısa bir süre tencere-tava eylemi yaptılar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları