loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de bina duvarları tuval olacak

Kadıköy'de bina duvarları tuval olacak
Tarih: 07.06.2013 - 13:30
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediyesi, yurt dışından gelen ünlü sokak sanatçılarının katılımıyla Duvar Sanatı Festivali yapıyor...

Mural-İst adıyla 11 Haziran da başlayacak festivalde Yeldeğirmeni’nde bulunan 4 binanın dış cephelerini, Meksika, Polonya, Arjantin ve Şili’den gelen sokak sanatçıları rengarenk dev boyutlu resimlerle süsleyecekler.

Mahalle aralarındaki binaların büyük sağır duvarlarının resim tuvaline dönüştüğü Mural -Art yani Duvar Sanatı, dünyada giderek popülerlik kazanan bir sanat türü. Büyük, boş ve çoğunlukla ürkütücü gözüken sağır bina cephelerinin, sokak sanatçılarının sihirli dokunuşlarıyla renkleneceği Mural-İst Festivali Kadıköy de 11-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Kadıköy Belediyesi, geçen yıl ilgi toplayan festivali bu yıl 4 yabancı sokak sanatçısıyla tekrarlayacak. Bu yıl Kadıköy Belediyesi’nin daveti ile İstanbul’a Şili’den sıcak ve yerel motifler içeren çalışmalarıyla Intı, Arjantin’den deneyimli sokak sanatçısı Jaz, Polonya’dan 3 kişilik ekibiyle gelen Etam Cru, Meksika’dan ise son yıllarda Avrupa da yaptığı resimlerle dikkat çeken Saner adlı ünlü sokak sanatçıları gelecek. H Hostel’in sponsorluğunda, ÇEKÜL’ün katkısıyla gerçekleştirilecek festivalde, yabancı sokak sanatçıları, kendi özgün resimleriyle Yeldeğirmeni’nde bulunan ve özel olarak seçilen binaların duvarlarına yeniden renkli bir hayat verecekler.

GEÇEN YIL 3 SANATÇI HARİKALAR YARATMIŞTI


Yeldeğirmeni Mahalle Yenileme Projesi kapsamında, Kadıköy Belediyesi’nin ilk kez geçen yıl yaptığı festivalde; İtalyan Pixel, Nüshet Efendi Sokakta, Fransız Amose Karakolhane Caddesi’nde, Alman Dome ve Brezilyalı Cladio Ethos ise Misakı Milli Sokakta binaların duvarlarını tuval olarak kullanmış, beğeni toplayan resimler yapmışlardı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları