loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de çöpler sessiz toplanacak

Kadıköy'de çöpler sessiz toplanacak
Tarih: 16.05.2013 - 18:19
Kategori: Yerel

Yeni nesil hibrid araçlar ilk defa Kadıköy'de...

Kadıköy Belediyesi, çevre için önemli bir adımı daha atıyor ve Türkiye'de ilk kez Kadıköy'de evsel atıkların toplanmasında kullanılmak üzere 10’u hibrid sistemli, 5’i ise yüzde yüz elektrikli olmak üzere 15 adet yeni nesil çöp toplama aracını hizmete sokuyor. Karbon salımı az, sessiz çevre dostu yeni nesil araçlar ile Kadıköy de çöpler gürültüsüz toplanacak.

İsveç’te ilk kez kullanılmaya başlanan ve Avrupa’nın bir çok önemli kentinde kullanılan hibrid sistemli evsel atık toplama araçları artık Kadıköylülere de hizmet verecek. İnsan sağlığına ve çevreye olumlu katkıları ile özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu çarşı ve meydanlarda kullanılan elektrikli hibrid araçlar, Kadıköy Belediyesi’nin isteği doğrultusunda Hollanda ve İtalya’da üretildi. Hollandalı Geesinknorba Firmasi ile Mercedes Firması ortak yapımı olan yeni nesil araçlar Türkiye'de ilk kez Kadıköy sokaklarında kullanılacak.
Avrupa da yeni nesil çöp toplama araçları, bir çok teknik üstünlükleri nedeniyle tercih ediliyor. Hibrid araçlarda üst ekipmanın aracın motorundan bağımsız batarya sistemi ile çalışması sayesinde atıkların toplanmasında kullanılan konteynırların boşaltılma işlemi sırasında gürültü en düşük seviyeye iniyor. Aynı zamanda konteyner boşaltmasında yüksek devirlerde motor çalışması olmaması veya motorun çalışmasına ihtiyaç bulunmaması nedeniyle egzoz gazı emisyonu ise sıfıra yakın azalıyor. Ayrıca araç geri hareketinde personelin toplama alanı üzerinde bulunduğu tespitinde ise otomatik olarak çalışmasını durduruyor ve herhangi bir can kaybını önlediği için güvenli araç olarak tanınıyor. Uluslararası akredite kurumların onayladığı bu araçlarda aynı zamanda gelişmiş elektro manyetik alan koruma sistemi de bulunuyor.

Yurt dışından konukların katılımıyla Yeni Nesil Çöp toplama araçlarının tanıtımını ve ilk kullanımını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yapacak.

TARİH :17 MAYIS CUMA 
SAAT :11:00
YER :KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI-HASANPAŞA KADIKÖY


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları