loading
close
SON DAKİKALAR

Kadıköy'de hayvan satışı yasaklanıyor

Kadıköy'de hayvan satışı yasaklanıyor
Tarih: 22.11.2012 - 21:18
Kategori: Yerel

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy'de bulunan pet-shoplarda kedi-köpek gibi hayvanların satışını yasaklıyor...

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’de bulunan pet-shoplarda kedi-köpek gibi hayvanların satışını yasaklıyor. 

90’nın üzerinde pet-shop hayvan satış mağazasının bulunduğu Kadıköy’de belediye önemli bir adım atıyor. Kadıköy Belediyesi, Pet Shoplarda camekanda ya da sağlıksız koşullarda günlerce satılmayı bekleyen kedi-köpek gibi evcil hayvanların satışını yasaklamak için Belediye Meclisi’nden karar çıkartmaya hazırlanıyor. 

Bu konuyla ilgili Kadıköy Belediye Meclisi’ne bir teklif sunan Kadıköy Belediyesi, teklifin kabul edilmesiyle pet-shoplarda 31 Mart 2013 tarihinden itibaren kedi-köpek gibi evcil canlı hayvanların satışını yasaklayacak. 

Türkiye’de ilk kez böyle bir yasak getirme adımını Kadıköy Belediyesinin attığını kaydeden Başkan Selami Öztürk, canlı hayvanların pet-shoplarda günlerce hatta haftalarca vitrinlerde sergilendiğini, bu nedenle birçok doğal ihtiyacının karşılanmayıp, aşı takvimlerinin de tamamlanmadığına dikkat çekti. 

 
Başkan Öztürk şunları söyledi:“Pet-Shoplarda hayvanlar sağlıksız koşullarda satılmaya çalışılıyor. Yurt dışından yasal olmayan yollarla getirilen hastalıklı hayvanlar satılıyor. Aşı takvimleri tamamlanmıyor, bazı yavrular erken zamanda sütten kesilerek annelerinden ayrılıyor, pet -shoplar gece kapandığı için hayvanlar bütün gece yalnız bırakılıp açlığa terk ediliyor. 

Buralarda satılmayan ya da satıldıktan sonra hastalanan birçok hayvan sokağa terk ediliyor. Satış için bekleyen hayvanlar hareketsizlik ve havasızlıktan da hasta olabiliyor. Bazen genetik hastalığı olan hayvanlar vatandaşa satılıyor. En önemli sorun da aşı takvimleri tamamlanmayıp takip edilmediği için satın alındıktan bir süre sonra hasta olup ölüyor ve bu kez vatandaş maddi-manevi yıpranıyor. 

Tüm bunların yanında bir canlının vitrinde hareketsiz, sağlıksız koşulda bekletilmesi dahi vicdanları sızlatıyor. Bu konuda ilk adımı biz atıyoruz. Önümüzdeki hafta meclis de bu teklif görüşülecek. Tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımın bunu onaylayacağını umuyorum. 

Karar çıkmasından sonra bir süre tanıyacağız ve artık 31 Mart tarihinden itibaren de pet-shoplarda kedi –köpek gibi hayvanların satışına izin vermeyeceğiz. Bu konuda çok kararlıyız. Belediyemizin barınağında çoğu cins olan aşıları tamamlanmış, cipleri takılı birçok köpek var. Vatandaşlar isterlerse bunları ücretsiz olarak sahiplenebilirler. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz.”

Şimdiden Sosyal Medyada #SatınAlmaSahiplen etiketiyle birçok hayvansever Kadıköy Belediyesinin uygulamasını kampanyaya dönüştürdü.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları