loading
close
SON DAKİKALAR

''Kadın general olacak mı?''

''Kadın general olacak mı?''
Tarih: 28.10.2012 - 19:41
Kategori: Siyaset

CHP'li Hurşit Güneş, Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinden kadınlar general olacak mı diye sordu...

CHP'li Hurşit Güneş, Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesinden kadınlar general olacak mı diye sordu.

Soru önergesi metni şöye;

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10’uncu maddesi “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetmeksizin kanun eşittir” şeklinde düzenlenmiş ve kanun önünde eşitlik ilkesi benimsenmiştir. 

Yukarıdaki bilgilere bağlı olarak:

1. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda hangi rütbede, kaç kadın muvazzaf subay ve astsubay vardır? Kadınların toplam muvazzaf subay ve astsubaylara oranı nedir?

2. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda hangi rütbede, kaç kadın muvazzaf subay ve astsubay vardır? Kadınların toplam muvazzaf subay ve astsubaylara oranı nedir?

3. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda hangi rütbede, kaç kadın muvazzaf subay ve astsubay vardır? Kadınların toplam muvazzaf subay ve astsubaylara oranı nedir?

4. Jandarma Genel Komutanlığı’nda hangi rütbede, kaç kadın muvazzaf subay ve astsubay vardır? Kadınların toplam muvazzaf subay ve astsubaylara oranı nedir?

5. Tüm kuvvet komutanlıkları dahil olmaz üzere, kadınlara General ve Amiral rütbesi verilmesi yönünde bir çalışma yapılmış mıdır ya da yapılacak mıdır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları