loading
close
SON DAKİKALAR

Kadın mühendislerden TRT'ye şarkılı cevap: Olmaz öyle şey

Kadın mühendislerden TRT'ye şarkılı cevap: Olmaz öyle şey
Tarih: 03.02.2014 - 18:30
Kategori: Kadın

Bir program için TMMOB Gıda Mühendisleri Odası'ndan 'erkek gıda mühendisi' talebinde bulunan TRT'ye kadın mühendislerden şarkılı yanıt geldi...

Kadın mühendisler, bir program için TMMOB Gıda Mühendisleri Odası’ndan 'gıda mühendisi bir bay' talebinde bulunan TRT’ye bir şarkıyla cevap verdi. bianet.org'un haberine göre kadın mühendisler şarkıda “Diploma almak artık neye yarar, şimdi benim yerimde bir başkası var” ifadelerine yer verildi.

TRT Diyanet, Gıda Mühendisleri Odası'ndan etiketleme konusunda görüş bildirecek “bay mühendis” talep etmiş Gıda Mühendisleri Odası ‘ayrımcılık’ gerekçesiyle talebi geri çevirmişti. Sonrasında da GMO, erkek mühendis talep etme gerekçelerini sordu. TRT’nin verdiği yanıt da Arınç’ın yanıtı gibiydi: “Mühendislik gibi konularda ağırlıklı olarak erkek konuklara yer veriliyor.” TRT Anadolu Kanal Koordinatörü Osman Gökmen’in imzalı olarak, Gıda Mühendisleri Odası'na gönderdiği cevapta itfaiye, kombi hizmetleri, kuru temizleme erkeklerin yapacağı işler; psikoloji, çocuk , sanat , el becerileri gibi alanlar ise kadınların işleri olarak sıralanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları