loading
close
SON DAKİKALAR

Kadın tutsaklara saldırı iddiası

Kadın tutsaklara saldırı iddiası
Tarih: 27.05.2013 - 16:22
Kategori: Kadın

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nden tahliye olan Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Büşra Özal, cezaevinde keyfi uygulama ve cezalar verildiğini belirtti...

Gardiyanların zorla koğuşa girip çıplak arama dayattıklarını belirten Özal, kadın tutsakların uygulamayı kabul etmemesi nedeniyle saldırıya maruz kaldığını kaydetti.

Cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla Pamukkale Üniversitesi'nde yürüyüş ve basın açıklaması yaptıkları için tutuklanan ve İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafindan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan öğrencilerden Büşra Özal, Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde keyfi cezalar verilerek tutsaklara baskı uygulandığını kaydetti. Özal, 23 Mayıs'ta gardiyanların kadın tutsaklara saldırdığını belirterek, "Gardiyanlar zorla koğuşa girip çıplak arama dayattı. Kadın tutsakların uygulamayı kabul etmemesi üzerine gardiyanlar tutsaklara saldırdı. Bu yetmezmiş gibi cezaevi yönetimi kendilerini mağdur gibi göstererek, Hayriye Yağbasan ve Hüriyet Doğan isimli kadın tutsaklara 3 günlük hücre cezası vermiştir" dedi. Cezaevi idaresinin gardiyanların ifadelerini esas aldığını söyleyen Özal, "Bahanelerle koğuşu dağıttıkları ve bir şey bulamadıkları halde keyfi olarak böyle bir ceza vermişlerdir" diye belirtti.

Saldırıya ilişkin aradığımız cezaevi idaresi yetkilileri, kurum müdürünün bu konuda sorulan sorulara cevap verilmemesi yönünde talimat verdiğini söyledi. 

DİHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları