loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon Fenerbahçe

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde şampiyon Fenerbahçe
Tarih: 16.05.2019 - 11:25
Kategori: Spor

Fenerbahçe, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin final maçında Çukurova Basketbol'u 80-68 yenerek 2018-2019 sezonunun şampiyonu oldu.

Kadınlar Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin final serisinde mücadele ettiği Çukurova Basketbol karşısında 3-1’lik üstünlük kurarak 2018-2019 sezonunun şampiyonu oldu.

Sezonu çifte kupayla tamamlayan Potanın Kraliçeleri, Galatasaray’ı geride bırakarak ligdeki 14. şampiyonluğunu elde etti ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ‘en çok şampiyon olan takım’ unvanını da kazanmış oldu.

Üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan Potanın Kraliçeleri, son dört sezonda üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyon takıma madalyalarını TBF CEO’su Ömer Onan ile Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok sundu. Şampiyonluk kupasını da TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok takdim etti.

Kupayı Başkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerine götüren Potanın Kraliçeleri, kupa coşkusunu taraftarlarıyla birlikte doyasıya yaşadı. Başkan ve Yöneticiler de teknik heyet ve sporcuları şampiyonluktan ötürü tek tek tebrik etti.

Final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Fenerbahçe kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen’e ödülünü A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan takdim etti.

Final oynama başarısı gösteren Çukurova Basketbol’a da madalyaları ve ikincilik şiltini TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün ile TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım verdi.

Valerie Garnier yönetimindeki Potanın Kraliçeleri parkeye; Birsel Vardarlı Demirmen, Kia Vaughn, Kelsey Plum, Tuğçe Canıtez ve Cecilia Zandalasini beşiyle çıktı.

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Genel Sekreter Sevil Zeynep Becan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nevres Erol Bilecik, Burak Çağlan Kızılhan, Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu, İlker Dinçay, Simla Türker Bayazıt da izledi.

Fenerbahçe: 80 - Çukurova Basketbol: 68

Salon: Metro Enerji

Hakemler: Mehmet Keseratar, Turgut Işık, Ozan Gönen

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 18, Plum 14, Zandalasini 13, Tuğçe Canıtez 9, Vaughn 10, Ayşe Cora 8, Özge Yavaş, Stokes 8, Esra Ural Topuz, Merve Arı

Çukurova Basketbol: Pelin Derya Bilgiç 6, Şaziye İvegin Üner 6, Gray 26, Gueye 4, Bone 11, Mestdagh, Meltem Avcı 2, Sevgi Uzun 11, Gökşen Fitik 2

1. Periyot: 26-18

2. Periyot: 45-32

3. Periyot: 66-46

Beş faulle çıkan: 36.46 Ayşe Cora (Fenerbahçe)

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları