loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar en çok Mısır'da eziliyor

Kadınlar en çok Mısır'da eziliyor
Tarih: 12.11.2013 - 19:51
Kategori: Kadın

Arap dünyasında kadın olmak için en kötü ülke Mısır. 22 Arap ülkesi arasında yapılan değerlendirme bu sonucu ortaya koydu...

Bir araştırma Arap ayaklanmalarının en büyük kaybedeninin kadınlar olduğunu ortaya koydu. 22 Arap ülkesinde kadınların içinde yaşadığı koşulları inceleyen araştırma, kadınların en kötü durumda olduğu ülkenin Mısır olduğunu ortaya koydu.

Mısır'da cinsel tacizin ve kadın ticaretinin artması, kadınların parlamentodaki temsil oranının azalması buna etken olarak gösterildi.

Irak, Mısır'dan sonra kadınların en kötü durumda olduğu ikinci ülke oldu. Kadın haklarının Irak'ın işgalinden sonra gerilediği, kadın ticareti ve taciz vakalarınınsa arttığı ifade edildi.

Mısır ve Irak'ın ardından, Suudi Arabistan, Suriye ve Yemen geliyor. Suudi Arabistan'da kadınların özgürleştirilmesine yönelik küçük adımlar atıldığı ancak yasaların hala ayrımcı olduğu ve kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü belirtildi.

Araştırmaya göre, Suriyeli kadınlarsa savaşın en büyük mağdurlarından. Suriye'de kadınların çatışan gruplar tarafından kaçırılarak ya da cinsel şiddet yoluyla savaşa alet edildiği ifade edildi.

Arap ülkeleri arasında kadın hakları bakımından en ileri ülke ise Umman ve Komor adaları olarak gösterildi.

NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları