loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlar, kadın cinayetine dikkat çekti

Kadınlar, kadın cinayetine dikkat çekti
Tarih: 26.11.2012 - 12:37
Kategori: Kadın

Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen kadınlar, “Emekçi Kadınlara şiddetin kaynağı kapitalizmi yıkalım” dedi...

Emekçi Kadınlar Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı

Kadınlar kadın cinayetlerine dikkat çekerek “Emekçi Kadınlara şiddetin kaynağı kapitalizmi yıkalım” dedi.

Dün, Galatasaray lisesi önünde bir araya gelen kadınlar “Emekçi Kadınlara şiddetin kaynağı kapitalizmi yıkalım” yazılı pankart açarak yürüyüş boyunca “Ulusal Sınıfsal Cinsel Sömürüye Son”, “Emekçi Kadınlar Devrimle Özgürleşecek”, “Kadın Olmadan Devrim Olmaz, Devrim Olmadan Kadın Kurtulamaz”, “Yaşasın Emekçilerin Mücadele Birliği” sloganları attı.

Yürüyüş sırasında ellerinde “Zindanlar Yıkılsın Tutsaklara Özgürlük”, “Vardık Varız Var Olacağız”, “Yaşasın Kürt Türk Emekçi Kadınların Birlikte Mücadelesi” yazılı dövizler ve öldürülen kadınların fotoğrafları taşındı.

Yürüyüşe başlamadan önce Emeğe Ezgi Müzik grubunun destek vererek türkülerini seslendirdiği eylemde, daha sonra Devinim Tiyatro Atölyesinin Kürt Ananın Çığlığı tiyatrosunu oynadı.

Oyun Kürt bir ananın tutsak oğlunun görüşünde Türkçe bilemediği için sadece “Kamber Ateş Nasılsın” sorarak olayı sahnelendi.

Taksim tramvay durağına gelen emekçi kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Nurten Yıldız; bugün yine kadınların sokakta olduğunu hiçbir baskının susturamadığı, eve kapatamadığı kadınlar yine sokaklarda olduklarını altını çizdi. Yıldız; özel mülkiyetin ortaya çıkışı ile “mülk” haline getirildiklerini ve varlıklarının, kimliklerinin sistem ihtiyacına göre şekillendirdiği belirti.

Yıldız konuşmasının devamında şunları söyledi; “Biz emekçi kadınlar sınıf kardeşlerimizle birlikte, sınıfsız sömürüsüz bir dünya kurana dek mücadele edeceğiz. Şiddetin kaynağı kapitalizmi yıkacak, barışın kaynağı sosyalizmi kuracağız!” dedi. Açıklamadan sonra AKP’li kadınların dağıttığı bildiri yırtıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları