loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlara 'çocuk sayısına göre emeklilik' geliyor

Kadınlara 'çocuk sayısına göre emeklilik' geliyor
Tarih: 27.03.2013 - 14:17
Kategori: Kadın

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, kadınların çocuk sayısına göre emekliliği çalışmasıyla ilgili, "kadın istihdamını olumsuz etkilemeyecek bir düzenlemeyi Başbakanımıza sunacağız" dedi...

Bir otelde düzenlenen Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Çalışan kadınların çocuk sayısına göre erken emekliliği konusunda bir çalışma yürütülüyor mu?" sorusu üzerine Çelik, şunları söyledi:

"Şu andaki uygulamada 2 çocuk ile ilgili bir uygulamamız var ama gerek bu konuyla ilgili ama gerekse kadın istihdamını etkilemeyecek sosyal güvenlik aktöriyel dengelerini bozmayacak, sağlıklı genç nesillerin korunması adına bakanlıklar arasında bir çalışmamız var. En önemlisi kadın istihdamını olumsuz etkilememesi gerekiyor alacağımız tüm kararların. Bu çerçevedeki çalışmalarımız henüz neticelenmiş değil. Bunun dışındaki tüm değerlendirmeleri biraz spekülatif değerlendirme olarak ele almakta fayda var."

"KADIN İSTİHDAMINI OLUMSUZ ETKİLEMEMELİ"

Daha önceki değerlendirmemizde 8-10 maddelik olabilecek çalışma alanlarıyla ilgili görüşümü paylaşmıştım. Bu alanlarla ilgili çalışma yapılabilecek aktöriyel dengeleri bozmayacak ve az önce saydığım ana 3-4 kurallar çerçevesinde, en önemlisi kadın istihdamını olumsuz etkilemeyecek düzeyde, düzenlemeler yapılacak ama bu 8-10 adımın hangilerinde adım atılacak bunu ilgili bakan arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede netleştirmiş olacağız ve Başbakanımıza sunacağız.

Bakan Çelik, bir çocuk doğuran kadına 2, 2 çocuk doğurana da 4 yıl borçlanma hakkı bulunduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: 

Şahsen bu konuyla ilgili ben şunu söyleyebilirim kişisel görüşüm olarak. Üç çocuk konusunda Sayın Başbakanımızın gelecekteki nüfus yapısı açısından asgari 3 çocuğun ne kadar önemli olduğu vurguluyorlar. Bu konu bir başlık olabilir şu anda 2 çocuk 3 çocuğa çıkabilir ama bu kişisel bir görüş. Heyetin yapacağı değerlendirmede bu konular ele alınacak netice Sayın Başbakanımıza arz edilecek. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları