loading
close
SON DAKİKALAR

Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi'nin geri çekilmek istenmesine tepki

Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi'nin geri çekilmek istenmesine tepki
Tarih: 19.07.2020 - 17:59
Kategori: Kadın

Kadın Meclisleri, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı İstanbul Kadıköy'de eylem yaptı.

Gericilerin hedefinde olan İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş geçtiğimiz günlerde açıklama yapmış, sözleşmeden çıkılabileceğini söylemişti.

Kadın Meclisleri, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına yönelik girişmlere karşı İstanbul Kadıköy'de eylem yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, eylemde yaptığı konuşmada, "İstanbul Sözleşmesi bizim hayat meselemiz. Biz çok güçlü olduğumuz için sözleşmeye el süremediler. Biz hala çok güçlüyüz ama yöneticiler kadınların yakıcı sorunlarını çözmekte çok güçsüzler" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim de, "AKP hükümetinin parçası olmakla övünebileceği tek şey İstanbul Sözleşmesi'ydi. Şimdi bunu da kaldırmaktan bahsediyorlar. Bu yüzden bütün kadınlar hep birlikte İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkacağız. Ortak mücadelemizin sembolüdür İstanbul Sözleimesi. Bizi bir araya getiren şeydir. Şimdi bizi bir birbimizden ayırmaya çalışıyorlar" dedi.

Bütün haklara dönük bütünlüklü saldırılar gerekleştiğini vurgulayan Ataselim, "Çoklu baro dayatması, kıdem tazminatına karşı saldırıya geçiş, ücretsiz izni tekrar uzatmaya çalışıyorlar. Çocuk istismarcılarını af yoluyla aklatmaya çalışıyorlar. Bütün alanlardan bombardıman şeklinde kazanılmış haklarına dönük saldırı var. Demek ki çok sıkışmış durumda siyasi iktidar, demek ki oylarının azaldığını dşünüyor ve ufak bir kesimin oy çıkarı yüzünden bu tür ilişkiler geliştiriyor. Ne olursa olsun kadınların yaşam hakkını hiç kimsenin oy pazarlığının konusu ettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları