loading
close
SON DAKİKALAR

Kağıt paralarla açlık grevi tepkisi

Kağıt paralarla açlık grevi tepkisi
Tarih: 05.11.2012 - 13:34
Kategori: Gündem

Açlık grevlerine karşı yürütülen sansür uygulamalarının parçalanması için sürdürülen eylemler yaygınlaşıyor...

Siyasi mahpusların Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması, mahkemelerde ve eğitimde anadil hakkının tanınması için başlattıkları ve 55.günü geride bırakan açlık grevleriyle dayanışma eylemlerine bir yenisi daha eklendi.
 
Kırmızı kurdele ve yazılamaların ardından kağıt para

Kırmızı kurdeleler takarak gezme ve "Gel de yaşa" yazılamalarıyla başlayan eylemler, son olarak da, kağıt paraların üzerine "Açlık Grevlerine Sessiz Kalma!" yazılmasıyla ve çekilen fotoğrafların sosyal medya üzerinden yaygınlaştırılmasıyla devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nden öğrencilerin başlattığı ve sosyal medya üzerinden yaygınlaştırdıkları eyleme yurtdışında yaşayanlar ise bulundukları ülkenin dilinde ve hükümetlere seslenecek mesajlarla katılıyor.

Bu eylem biçimi ilk olarak İrlanda'da gündeme gelmişti

Türkiye'de hızla yayılan kağıt para eylemi ilk olarak 1981 yılında Boby Sands başta olmak üzere IRA'lı tutukluların başlattığı ölüm oruçları sürecinde İrlanda'da gündeme gelmişti. Ölüm orucu sürecinde milltevekili seçilen Sands, taleplerin karşılanmaması üzerine eyleme kararlılıkla devam etmiş ve milletvekiliyken hayatını kaybetmişti.

 


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları