loading
close
SON DAKİKALAR

Kanarya tura kanatlandı

Kanarya tura kanatlandı
Tarih: 07.08.2013 - 10:35
Kategori: Spor

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, 1-1'in rövanşında Salzburg'u 3-1 mağlup ederek play-off turuna yükseldi...

Fenerbahçe efsanesi Selçuk Yula’yı ebediyete galibiyetle uğurladı. Sarı lacivertliler 1-1′in rövanşında Red Bull Salzburg’u 3-1 mağlup ederek Şampiyonlar Ligi’nde play off turuna kaldı.

Kadıköy’de şok bir golle yenik duruma düşen Sarı Kanarya jeneriklik gollerle tur atladı, hafta sonu oynanacak Süper Kupa finali öncesi moral depoladı.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Avusturya’nın Red Bull Salzburg takımıyla yaptığı mücadeleye, ilk maça göre iki oyuncu değişikliğiyle çıktı.

Salzburg’daki ilk maçta 11′de yer alan Emre Belözoğlu sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almazken, teknik direktör Ersun Yanal, ilk maçta 11′de sahaya sürdüğü Alper Potuk’u da bu kez yedek soyundurdu. Yanal, bu futbolcuların yerine Cristian ve Sow’u 11′de görevlendirdi. Emre’nin yanı sıra Krasic ve Stoch ile sakatlığı bulunan Egemen Korkmaz da 18 kişilik kadroda bulunmadı. Fenerbahçe’nin 11 kişilik kadrosunda 8 yabancı futbolcu yer aldı.

Kadıköy’de taraftarının müthiş desteği altında maça başlayan Fenerbahçe henüz 4. dakikada yediği golle şoke oldu. İlk maçta ilk dakikalarda net bir golü kaçıran Soriano, bu kez takımını öne geçiren golü kaydetti. Ancak bu gol temsilcimizin moralini bozmadı ve 4. dakika sonra Meireles enfes bir golle skoru eşitledi. Rakibinin üzerine dalga dalga giden Fenerbahçe, 17. dakikada Sow’un jeneriklik golüyle 2-1 öne geçti. Avusturya’daki maçın aksine daha tempolu bir oyun ortaya koyan Sarı Kanarya 34. dakikada Webo’nun golüyle farkı ikiye çıkardı.. 8. dakikada Fenerbahçe adına açılış yapan Raul Meireles tıpkı ilk maçta olduğu gibi oyuna devam edemedi ve yerini Alper Potuk’a bıraktı.
İlk yarının kalan dakikalarında Salzburg ataklarını iyi savuşturan sarı lacivertliler devreyi 3-1 önde bitirdi.
İkinci yarıda skoru iyi koruyan Fenerbahçe karşılaşmayı 3-1 kazanarak adını Şampiyonlar Ligi’nde play off turuna yazdırdı.

İŞTE FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

9 Ağustos Cuma günü yapılacak olan kura çekimine katılacak olan Fenerbahçe’nin muhtemel rakipleri de belli oldu…
Bu turdaki ilk maçlar 20-21 Ağustos, rövanşlar ise 27-28 Ağustos’ta oynanacak. Play-Off turunun ardından Şampiyonlar Ligi’nde mücadele, gruplarda devam edecek.

Arsenal(İNGİLTERE)

Milan(İTALYA)

Schalke 04(ALMANYA)

Lyon(FRANSA)

Zenit(RUSYA) (Nordsjaelland’ı elemesi halinde)

FENERBAHÇE-SALZBURG

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: Pawel Gil (Polonya)

FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Yobo, Alves, Kadlec, Meireles(Dk. 44 Alper Potuk), Mehmet Topal(Dk. 88 Selçuk), Cristian, Kuyt(Dk. 77 Caner), Sow, Webo.

SALZBURG: Gulacsi, Ulmer, Klein, Hinteregger, Meilinger(Dk. 54 Jantscher), Kampl, Ilsanker, Alan(Dk. 79 Hierlander), Soriano, Ramalho, Mane

GOLLER: Dk 4 Soriano, Dk. 8 Meireles, Dk. 17 Sow, Dk. 34 Webo

SARI KART: Dk. 25 Alan, Dk. 65 Alper Potuk, Dk. 70 Mane, Dk. 87 Ramalho


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları