loading
close
SON DAKİKALAR

Kandil'e o mektubu Önder götürdü

Kandil'e o mektubu Önder götürdü
Tarih: 28.02.2013 - 00:16
Kategori: Gündem

BDP'nin Öcalan'ın beklediği yanıtı Pazartesi günü yapılacak MYK toplantısında hazırlayacağı öğrenildi.

BDP, Abdullah Öcalan'ırn İmralı adasında yapılan görüşmeden sonra BDP'ye gönderdiği mektubun birer nüshasını PKK'nın Avrupa kanadı ile Kandil'e gönderdi. BDP, Öcalan'ın yol haritası taslağına ilişkin istediği yanıtı Pazartesi günü yapılacak MYK toplantısında hazırlayacak.

Öcalan'ın geçen Cumartesi günü BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'la yaptığı görüşmeden sonra MİT aracılığı ile BDP'ye bir mektup ve "BDP Eş Başkanları", "KCK Yürütme Kurulu (Kandil)" ve "Kongra Gel Başkanlığı (Avrupa)"na hitaben yazılmış 3 üst yazı ile birlikte gönderdiği yol haritası taslağı, BDP tarafından Kandil ve Avrupa'ya iletildi.

"YARDIMCI İNSANLAR"

BDP MYK toplantısından sonra açıklama yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, mektupların muhataplarına gönderildiğini söyledi. Demirtaş, mektubu kimin götürdüğü sorusuna, "Bize yardımcı insanlar bulduk ve gönderdik. Kimin götürdüğü önemli değil. Teknik bir işten söz ediyoruz. İşin esasını belirleyen bir şey değil" dedi.

İLK ULAK ÖNDER

Kandil'e iletilecek mektubu İmralı ile görüşen heyette de yer alan İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in götürdüğü ve Önder'in bu akşam akşam 17.00 civarında Habur'dan çıktığı ve Kuzey Irak'a geçtiği belirtildi.

"İSİM BİZİM İÇİN FARK ETMEZ"

Mektuplara Öcalan'ın istediği yazılı yanıtları İmralı'ya götürecek BDP heyetinin kimlerden oluşacağı tartışılmaya başlandı. Heyetin eşbaşkanlardan oluşması beklentisine karşın Demirtaş, "Biz bunun tartışmasını bu saatten sonra yapacak değiliz. Herhangi bir milletvekili grubumuz bu çalışmayı rahatlıkla yürütebilir. Hiç fark etmez" dedi.

YENİ ANAYASA VE YASA

Demirtaş, mektuplara Öcalan'ın beklediği yanıtı henüz hazırlamadıklarını da belirterek, "Onun için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Birkaç gün daha belki üzerinde çalışmamız lazım” dedi.

BDP MYK toplantısında ise İmralı sürecine ilişkin son gelişmeler, BDP heyetinin yaptığı görüşme ve ardından Öcalan'ın gönderdiği mektubun yanı sıra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 21 Mart Nevruz Bayramı'nda yapılacak etkinlikler ele alındı. 

BDP'nin Öcalan'ın beklediği yanıtı Pazartesi günü yapılacak MYK toplantısında hazırlayacağı öğrenildi. BDP'nin Öcalan'ın yol haritası taslağını "demokratik siyasal alana katkılar" bağlamında ele alacağı belirtildi. Bu nedenle, Öcalan'a iletilecek yanıtta özellikle yeni Anayasa ve yasalarla ilgili görüşlere ağırlık verileceği belirtildi. 

Öcalan'ın 21 Mart Nevruz Bayramı'ndan önce mektuplara Avrupa ve Kandil'den verilecek yanıtlar doğrultusunda sınır dışına çekilme ve ateşkesle ilgili çağrı yapması bekleniyor.

"TÜRK VE TUĞLUK GİTTİ" İDDİASI

Bu sabah saatlerinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile DTK Eş Başkanı, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'un mektubu iletmek üzere Kandil’e gittikleri yönünde bazı internet sitelerinde haberler yer aldı. TBMM’de sorularını yanıtlayan Türk ise, sözkonusu haberleri yalanlarken, ”Ben burada, TBMM’deyim. Aysel hanım (Tuğluk), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir toplantıya katılmak için Diyarbakır’da" dedi. Süreç içinde görüşmeler olabileceğini belirten Türk, ”Gidebiliriz, tartışabiliriz. Bu sürecin kalıcı bir hale dönüşmesi için biz başından beri, elimizden geldiğince çabalarımızı derinleştireceğiz. Bu konuda katkı sunmaya çalışacağız” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları