loading
close
SON DAKİKALAR

Kanserde Kök Hücre Tedavisi

Kanserde Kök Hücre Tedavisi
Tarih: 12.02.2012 - 22:47
Kategori: Sağlık, Yaşam

Anadolu Sağlık Merkezi tarafından düzenlenecek 14. JHM Toplantısı’nda kanser kök hücresi ve kemik iliğindeki son gelişmeler konuşulacak...

Anadolu Sağlık Merkezi, Türkiye’nin tıp alanındaki bilgi birikimini artırmayı ve hekimlerin dünyadaki son gelişmeleri takip etmelerini hedefleyen uluslararası konferanslarına bir yenisi daha ekliyor. 

Anadolu Sağlık Merkezi’nin, stratejik ortağı JHM (Johns Hopkins Medicine) ile düzenli olarak gerçekleştirdiği uluslararası konferansların 14.’sü, “Kemik İliği Naklinde Son  Gelişmeler” başlığı altında 2 Kasım 2011 Çarşamba günü Anadolu Sağlık Merkezi Efes konferans salonunda düzenleniyor.

Anadolu Sağlık Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Zafer Gülbaş, bilimsel içeriği son derece güçlü olan toplantının ülkemizde kemik iliği nakli konusunda gelinen noktayı göstermek adına önemli olduğunu belirtti. 

Prof. Dr. Gülbaş, Anadolu Sağlık Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezinde kısa süre içerisinde dünya standratlarında başarı oranı yakaladıklarının altını çizerek “Otolog (hastanın kendisinden yapılan nakil), doku grubu uyumlu kardeşten allojenik, doku grubu uygun akraba dışı vericiden (unrelated) allojenik nakil, doku grubu uygun donörü olmayan hastalarda kısmi uyumlu aile içi donörden  haploidentik nakil işlemlerini gerçekleştirebiliyoruz” diye konuştu. 

Toplantının gündemini ‘kanser kök hücresi’ oluşturacak

Bilim dünyasının önemli isimlerinden, kemik iliği nakli ve kanser kök hücresi çalışmalarıyla tanınan Johns Hopkins Medicine Kemik İliği Programı Başkanı Prof. Dr. Richard J. Jones da konferansa konuşmacı olarak katılıyor.

 “Kanser kök hücresi” ve “Haploidentik kemik iliği nakli” başlıklı iki konuşma ile bilgi ve deneyimlerini katılımcı hekimlerle paylaşacak olan Prof. Dr. Richard J. Jones, daha sonra hekimlerin sorularını da cevaplayacak.

Anadolu Sağlık Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Zafer Gülbaş’ın başkanlığında düzenlenecek konferansa; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr.Osman İlhan, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Burhan Ferhanoğlu, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Ünal, Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof.Dr. Mutlu Arat ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan da konuşmacı olarak katılacak. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları