loading
close
SON DAKİKALAR

Kapodokya'da fantastik film

Kapodokya'da fantastik film
Tarih: 29.08.2012 - 16:59
Kategori: Kültür & Sanat

''Hititya Madalyonun Sırrı'' fantastik çocuk filminin çekimleri, 27 Ağustos'ta Nevşehir'de başladı...

''Hititya Madalyonun Sırrı'' fantastik çocuk filminin çekimleri, 27 Ağustos'ta Nevşehir'in Göreme beldesinde
peribacaları arasında oluşturulan platoda başladı.

Hititya adlı fantastik bir dünyada annelerini bulmaya çalışan 3 kardeşin maceralarını konu alan Türk ve Alman oyuncuları bir araya getiren, Kapadokya bölgesinin plato olarak kullanıldığı filmin başrollerinde Almanya'nın en ünlü oyuncularından Bruno Eyron ve ''Öyle Bir Geçer Zaman ki'' dizisinde ünlenen çocuk oyuncu Emir Berke Zincidi yer alıyor.

7 milyon TL bütçeli filmde, Serra Yılmaz, Gürkan Uygun, Avni Yalçın, Uğurkan Erez, Okan Yalabık, Mete Horozoğlu, Engin Akyürek gibi isimler de rol alacak.

Yönetmeniliğini Alman Verena S. Freytag'ın yapacağı filmin uygulamalı yapımcılığını Cengiz Deveci ve Berkan Zincidi gerçekleştirecek.

Yapımcı Berkan Zincidi, filmin çekileceği platoda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, filmin tam bir kahramanlık öyküsü ile dolu olan, annelerini kötülerden kurtarmaya çalışan inanılmaz bir fantastik öykü olduğunu söyledi.

Türkiye'de daha önce denenmemiş bir film olduğunu ve bu yolda çok aşama katettiklerini anlatan Zincidi, ''Türkiye'nin de artık kendine has kahramanları olacak. Kapadokya'nın bu büyülü görüntüsü ile beraber çocukların vazgeçemeyeceği ve onların peşinden koşup, kendilerini yapıştırıp o şekilde oynayabileceği bir film olacak. Çocukların çok kolay algılayabileceği bir film. Türkiye'de çocuk filmi ve dizisi çok az. Biz bir kapı açtık. Dışarıdan alacağımıza Türkiye'nin bu gelişmiş ekonomisinde artık çocuk filmlerini de dışarı satmaya başlarız diye umuyoruz'' dedi.

Hititya: Madalyonun Sırrı filminin, 3 filmlik serinin ilk filmi olduğunu dile getiren Zincidi, ''Film, Avrupa'nın birçok ülkesinde de gösterime girecek. Şubat ayında vizyonda olacağız. 27 Ağustos'ta çekimlere başlayacağız ve eylül
sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Bütün çocukları bu filmi izlemeye davet ediyoruz. Gülecekleri, üzülecekleri, maceranın peşinden koyabilecekleri bir senaryomuz var, çok sevecekler'' diye konuştu.

-''Kapadokya doğal bir film platosu gibi''

Oyuncu Gürkan Uygun da filmde fazlasıyla efekt ve animasyon kullanılacağını, böyle bir filmin içinde bulunmaktan dolayı keyifli ve merak içerisinde olduğunu belirtti. Uygun, ''Kapadokya zaten doğal bir film platosu gibi. Bizim hikayemiz için çok uygun bir yapıya sahip. Burası, animasyonda oldukça işimizi kolaylaştıracak. Değişik figürler olduğu için burası ön görüldü. Benim filmdeki karakterim kötülüklerin başında olan fantastik bir karakter. Hafif yılan-insan arası bir konsepti var. İlk defa böyle bir filmde oynayacağım'' şeklinde konuştu.

Oyuncu Serra Yılmaz ise filmdeki karakterinin başka dünyanın karakteri olan fantastik bir karakter olduğunu ifade ederek, ''Bu tip filmlerin devamı gelmesi lazım. Eskiden İstanbul'da hafta sonları 11.00'de çocuk seansları olurdu.
Türkiye'de çocuk tiyatrolarına ve çocuk sinemalarına çok ihtiyaç var'' dedi. Alman oyuncu Bruno Elroy, çok güzel bir film olacağını beklediklerini söyleyerek, Kapadokya'da ilk kez bulunduğunu, Türkiye'ye bu şekilde girerek çocuklarla tanışmanın çok güzel olduğunu kaydetti. Elroy, filmdeki rolünün ise çok kolay olduğunu ve kaybolan eşini arayacağını belirtti. Alaz karakterini canlandıran çocuk oyuncu Emir Berke Zincidi de ''Bu fantastik bir film, kahramanlık öyküsü. Kahraman benim. 3 kardeşiz, kötülerden annemizi kurtarmaya çalışacağız. Çok güçlüyüz, güçlerimiz var. Harry Poter'dan biraz daha güzel. Sinemada nasıl olacağını göreceğiz'' dedi.

-Filmin konusu

Film, arkeolog bir baba (Bruno Eyron) ve Asya adında özel güçlere sahip bir annenin çocukları olan Alaz (Emir Berke Zincidi), Nehir (Nehir Çağla) ve Yaman (Egemen Zincidi) öldüğüne inanmadıkları annelerini ararken Hititya adlı paralel bir evrene geçmelerini ve bu evrende sahip oldukları özel güçlere kavuşmalarının hikayesini anlatıyor. Filmde, Kötülükler Dünyası'nın efendisi Zebab da (Gürkan Uygun), çocukların annelerini kurtarmaması ve kehanetin gerçekleştirilememesi için elinden geleni yapıyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları