loading
close
SON DAKİKALAR

''Kara lekeler AKP'nin onurudur''

''Kara lekeler AKP'nin onurudur''
Tarih: 01.11.2012 - 16:15
Kategori: Siyaset

CHP'li Adnan Keskin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile ilgili açıklama yaptı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, 29 Ekim'de yaşanan olaylara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Keskin'in yazılı açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Mitinginde yaşanan olaylar üzüntü vericidir. Ancak bu olayların tek sorumlusu polis ve halkı karşı karşıya getiren AKP iktidarıdır. Sürekli milli irade ve milli egemenlikten söz eden AKP, en doğal hakkını kullanan halkımıza yönelik önce fiziki şiddet kullanmış, sonrasında da yürüyüşe katılanları terörist göstermeye çalışarak sözlü şiddete başvurmuştur.

29 Ekim günü halkımıza yani milli iradeye ve o iradenin temsilcileri olan biz Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerine yönelik akla, mantığa ve insan vicdanına sığmayan bir fiili saldırı gerçeklemiştir. Bu çirkin saldırının sonrasında yaşananlar ayrı bir garabettir. Başbakan ‘polisler görevini yapmadı’ diyerek açıkça hedef göstermeye devam etmiştir. İçişleri Bakanı polise yönelik bir saldırıdan bahsederken halka ve milletvekillerine yönelik saldırıya sessiz kalmaktadır.

Buradan Başbakanı ve İçişleri Bakanını göreve ve sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum.

1- Mitingde halkla ve milletvekillerine karşı zor kullananlar acil bir biçimde tespit edilmelidir.

2- Tespit edilen bu kişiler hakkında soruşturma açılmalıdır.

3- Farklı şehirlerimizden Ankara’ya gelmek isteyen ama engellenen vatandaşlarımıza zorluk çıkan görevliler hakkında 
inceleme başlatılmalıdır.

4- Başbakan ve İçişleri Bakanı polisin gelişi güzel ve keyfi müdahalelerde bulunmasının önüne geçecek bir irade ortaya koymalıdır.

Cumhuriyet tarihimize kara bir leke olarak geçen bu yasaklama girişimi ve ardından bize ve halka yönelik şiddetin fotoğrafını sizinle paylaşıyorum. Ben Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili olarak yaşadıklarımı, gördüklerimi bu fotoğrafla sizinle ve halkımızla paylaşıyorum.

Biz bütün bunları yaşarken olayda yaralandığı söylenen Emniyet Müdür Yardımcısı bize yönelik saldırıları engelleme doğrultusunda hiçbir çaba göstermedi.

AKP iktidarı, bu saldırının sorumlularını bulacağına Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Merkezi'nin önüne sivil polisleri yollayarak partimizi gözetlemeye çalışıyor. Bütün bu kara lekeler AKP’nin onurudur. "

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları