loading
close
SON DAKİKALAR

Kara para iddiaları ABD Kongresi önünde

Kara para iddiaları ABD Kongresi önünde
Tarih: 30.11.2023 - 15:39
Kategori: Siyaset

CHP’li Karabat, “Mehmet Şimşek kaynak arıyorsa, KDV’ye zam yapacağına, yeni vergilerle vatandaşın belini bükeceğine önce buradaki vergileri tahsil etsin.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, geçtiğimiz Nisan ayında gündeme getirdiği pos cihazları üzerinden kara para aklama iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak ABD’nin devlet kurumu olan Development Finance Corporation (DFC) tarafından Kongre’ye bir rapor sunulduğunu belirten Karabat, raporda Türkiye’nin de adının geçtiğini açıkladı.

“TÜRKİYE’NİN BAŞI AĞRIYACAK!”

Kara para konusunda Türkiye’de etkin soruşturmalar yürütülmediğini ifade eden Karabat, ulusal mahkemeler bu dosyaları kapatsa da ülkemizin konuyla ilgili risklerle karşı karşıya kalacağına işaret etti.

Kara para aklama konusunda Maliye Bakanlığını etkin önlemler almadığı konusunda da eleştiren CHP’li Karabat, “Mehmet Şimşek kaynak arıyorsa, KDV’ye zam yapacağına, yeni vergilerle vatandaşın belini bükeceğine önce buradaki vergileri tahsil etsin.” dedi.

Karabat’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

POS CİHAZLARI İLE KARA PARA AKLAMA İŞİ BÜYÜYOR

1-Türkiye maalesef kara para konusunda başını belaya sokmak üzere. ABD Kongresi’ne yeni bir rapor sunuldu. Bu raporda, benim 7 ay önce uyardığım pos tefeciliği ve kara para aklama skandalı yer alıyor.

2-Daha önce uyarılarım dinlenseydi, gri listeden çıkmış olurduk. ABD gibi ülkelere de diplomatik koz vermezdik.

Yeni gelişmeleri anlatacağım…

Burada yaptığım ilk uyarıları görebilirsiniz.

3-Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının engellenmesi konularında Türkiye’yi, üzerine düşeni yapmadığı için gri listeye aldı. Mehmet Şimşek, gri listeden çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız dedi; ama bu büyük bir yalan.

4-Dolandırıcılar, mafyalar, tefeciler almış başını gidiyor. Sesi çıkmayan tek bir kişi var. O da Mehmet Şimşek.

Yeni ekonomi politikasıyla başarılı izlenimi veriyor. Ama kara paraya muhtaç!

5-Bankalar da artık bu çarkın içine girmiş durumda. Gündemdeki son fon skandallarında bankaların adının geçmesi tesadüf değil.

Çünkü denetimler yetersiz, “para getirin de nasıl olursa olsun.” deniyor.

6-ABD’nin devlet kurumu olan Development Finance Corporation (DFC) belirli aralıklarla ABD Kongresi’ne raporlar sunar. Son raporunda Türkiye’nin pos cihazı meselesinde kara para aklama, terörün finansmanı gibi konuların üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi.

7-Peki, neler oldu?

Türkiye’de soruşturma devam ederken kanuna aykırı bir şekilde takipsizlik kararı verildi. Bu karara itiraz edildi.

Peki, bu süreç nasıl gelişti?

8-Pos tefeciliğine karışan bankalar, aralarında eski milletvekillerinin de bulunduğu bazı avukatlar aracılığıyla adliyelerde sipariş karar çıkartmaya başladılar.

Yapılan şikayetleri kapatmaya çalışıyorlar.

Yargıdaki çete devrede!

9-Kara para ile ilgili araştırmayı MASAK’ın yapması gerekiyor. Kanun bunu emrediyor. Ancak BDDK Kanunu'na göre kararlar çıkartılıyor.

Zannediyorlar ki olayı böyle kapatabilecekler.

10-Ancak hem AKP’nin hem de bu bankaların anlamadığı konu şu. On milyarlarca dolarlık bir para aklama söz konusu ve ABD bunu uzun süredir inceliyor. Siz mahkemeden takipsizlik kararı alsanız ne olur!

11-ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi (OFAC) bu konuyla yakından ilgileniyor. Libya’dan, Irak’tan kara paranın Türkiye’de aklanması söz konusu. Bu olay Türkiye’nin başını belaya sokacak diye tekrar uyarıyorum.

12-Bu olayın bir diğer boyutu da vergi kaybı. Pos tefecileri elde ettikleri komisyon gelirlerinin vergisini de ödemedikleri için vergi kaçakçılığı oluyor. Mehmet Şimşek kaynak arıyorsa, KDV’ye zam yapacağına önce buradaki vergileri tahsil etsin.

13-Kimlere pos cihazı dağıtıldı, bunlar ne kadar satış yaptı, hangi bankalar bunları yönetti, hepsinin kaydı var. Mehmet Şimşek Maliye Bakanı olduğunu da hatırlarsa buradaki vergi kaybını tahsil eder.

14-Burada zincirleme bir finansal suç var. Hem kara para hem de vergi kaçakçılığı...

Bu olay MASAK’ın ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın önünde.

Bırakın bürokratlar işini yapsın. Kimler ne ceza alıyorsa alsın. Vergi kaybı telafi edilsin.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları