loading
close
SON DAKİKALAR

Karabağlar Belediyesi 3 Fidanı andı

Karabağlar Belediyesi 3 Fidanı andı
Tarih: 08.05.2013 - 18:46
Kategori: Yerel

Karabağlar Belediyesi, 6 Mayıs 1972 tarihinde arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile asılarak idam edilen Deniz Gezmiş anıldı...

Karabağlar Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 6 Mayıs 1972 tarihinde arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile asılarak idam edilen Deniz Gezmiş anıldı.

Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili Uğur Yelekli, Gezmiş ve arkadaşlarının devrim şehidi olduklarını belirtti.
.


Haksız yere idam edildiklerini söyleyen Yelekli, “İnsanlığa aykırı davranışa sahip ulusal duygulardan nasibini almamış insanların baskısıyla idam edilmişlerdir. Gezmiş ve arkadaşları emperyalistlerin egemenliğine son vermek için, tam bağımsızlıklarından yana oldukları için, halkın ezilmesine karşı çıktıkları için, geri kalmışlığa isyan ettikleri için ve özgürlüklerin tam olarak sağlandığı bir Türkiye istedikleri için maalesef ki idam edilmişlerdir. Hep özlemleri bağımsız Türkiye olan ve bunun için mücadele eden Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının güvendiği en önemli güç emekçiler ve köylülerdi. Onlar birer devrim şehididir" diye konuştu. Gezmiş'in o günlerde yargılandığı mahkemede yapmış olduğu savunmayı da okuyan Uğur Yelekli, o dönemin etkili isimlerinin bugün hatırlanmadığını fakat Gezmiş ve arkadaşlarının her yerde anılmasının önemli olduğunu söyledi.

 

DİNLERİNCE DİNLENSİNLER…

Yelekli’nin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Erol Körüklü, açıklamaların meclis gündemi ile alakasının bulunmadığını söyledi. Körüklü, "Karabağlar'ın çözüm üretilmeyen bir çok konusu bulunmaktadır. Kanunen üzerinde karar alamayacağımız bir konuda karar vermiş olmak bu meclisin fesih sebebidir. Karar alamayacağımız mevzuları bu meclisin gündeminde uzun uzadıya anlatmanın kimseye faydası yoktur. Bugün de yine meclis gündemi uzunca bir süre ilçenin meselesi olmayan bir konuyla meşgul edilmiştir. Yelekli’nin konuşması esnasında şunu hatırladım; ‘bekleyin görecektir duranlar yürüyeni, sabredin gelecektir solmaz pörsümez yeni’… Hamdolsun duranlar durdukları yerde durmalarına devam ediyorlar, bir taraftan da solmaz pörsümez yeni de yürümeye devam ediyor. Yine üstat diyor ki ‘gün doğmuş, gün batmış. Ebed bizimdir" Bu olay, Türkiye’nin kanayan bir yarasıdır, geçmişte herkesi üzen bir olaydır. Her ne kadar meclis gündemini çok fazla meşgul etmesini istemesek de, hayatını kaybeden arkadaşlara dinlerince dinlensinler diyoruz” açıklamasını yaptı. Yelekli’nin açıklamasına Necip Fazıl Kısakürek’in sözleri ile cevap veren Körüklü’nün konuşması salonu bir anda karıştırdı.





APOLET OLARAK TAKIYORUM

Körüklü’nün açıklamaları CHP’li meclis üyelerinden sert tepki gördü. CHP Meclis Üyesi Kadir Sinan, “Hukuk eğitimi almış bir insanın sadece gördüğü tahsil itibariyle bu ülkede işlenmiş olan ve işlenmekte de hala devam eden güncel hukuk cinayetleri korusunda böyle sorumsuzca davranmasını akla ziyan bir davranış biçimi olarak ifade etmek isterim. Dolayısıyla Türkiye’de günümüzde hala devam eden ve acısını çekmiş olduğumuz hukuk cinayetlerini Körüklü’nün omzuna apolet olarak takıyorum. Onunla beraber yaşamaya devam etsin. Asılan üç yiğit insanın diniyle ilgili söylemiş olduğu ifadeyi de şiddetle kınıyorum ve tutanaklardan çıkarılmasını öneriyorum. Körüklü’nün insanların inancıyla ilgili mecliste fetva verme konusunda da yetkili olmadığını da belirtmek isterim" diye konuştu.

SENİN GİDECEĞİN YER BELLİ

Konuşmasında Sinan’a destek veren diğer CHP’li Meclis Üyesi Şener Uyma da, “Gezmiş için Sayın Körüklü ‘dinlerine göre dinlensin’ diyorsa, ben de kendisi hangi hukuk fakültesini okuduysa, oradaki hocalar dinlerine göre dinlensin ki, senin gibi öğrenci yetiştirmişler. Senin gideceğin yer belli. Hukuk öğrencisi evrensel değerleri, dinleri, ırkları ne olursa olsun insanlar için böyle konuşmaz. 9-10 yıldır bu meclisteyim hiçbir zaman ‘dinlerince dinlensin’ diyen bir Allah'ın kulu görmedim. Deniz'ler için şimdi Körüklü bunu söyledi. Ben kınıyorum, çok yanlış bir tabir" dedi.

KÜRÜM ÇOK KIZDI…

Mecliste yaşanan karşılıklı sert atışmaların ardından Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm duruma müdahale etti. Kürüm, “Neyin hesabını yapıyorsunuz yine? Bu bizim yerimiz, bizim kararımız. Hangi hizmet? Hangi Karabağlar’a hizmet? Sürekli kararları 1 hafta ileri atıyorsunuz, 1 hafta geri atıyorsunuz. Bir ayın belediyeye maliyeti nedir biliyor musunuz? Yazıktır, ayıplar olsun. Bu nedir? Çocuk meclisine çevirdiniz burayı” diyerek AK parti grubuna kızdı.

Toplantıda tartışmanın çıkmasına neden olan Körüklü bu kez Kürüm’den konuşma izni istedi ama izin alamadı. Ardından, “Deniz Gezmişler'e itirazımız yok, bizim itirazımız Gezmiş’in ruhunu, kemiklerini sızlatan sosyal demokratlara" deyince yine ortalık karıştı. Körüklü’ye tepki gösteren Başkan Kürüm, "Otur yerine, terbiyesizlik yapma. İnsanlara ‘dinsiz’ diyeceksin, sonra da sosyal demokratlıktan bahsedeceksin. Sen sosyal demokratlara söz söyleyecek hakka sahip değilsin” diye bağırdı. Bunun üzerine AK Parti grubu meclis toplantı salonunu terk etti.

KAÇIN KAÇIN….

AK Partili Meclis üyeleri toplantı salonunu terk ederken Başkan Kürüm arkalarından, “Salonu terk edebilirsiniz, zaten etmezseniz ben sizi dışarı attıracağım" dedi. CHP’li Meclis Üyesi Salih Göçmen de, “Kaçın, kaçın... Karabağlar halkı bunun hesabını sizden soracak. Karabağlar halkı uyumuyor" diye seslendi.

ÖZÜR ESKİ AK PARTİLİ’DEN GELDİ


Mecliste gündem maddelerine geçilmesi, AK Parti’nin salonu terk etmesinin ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Serdar Kuçhan özür diledi. AK Parti’den istifa ederek mecliste bağımsız koltuğunda oturan Kuçhan, "Arkadaşımızın Gezmiş ile ilgili söylediklerine ben de inanamadım. Çünkü Gezmiş en değerli şahsiyetlerden biridir. Kendisini ve arkadaşlarını bütün yüreğimle anıyorum. Deniz Gezmiş bu ülke adına bir armağandır. AK Parti Grubu adına özür diliyorum” dedi. Kuçhan, Gezmiş’in “Biraz sonra asmaya götürecekler beni. Biraz sonra dalımdan koparıp öldürecekler beni. Hoşçakalın sevdiklerim; Dört mevsim, yedi kıta, mavi gök... Bütün doğa hoşçakalın” sözlerini okudu.


Vişne Haber Ajansı/Emrullah Fırat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları