loading
close
SON DAKİKALAR

Karaca: 'İstifa edeceğim'

Karaca: 'İstifa edeceğim'
Tarih: 16.12.2013 - 20:52
Kategori: Söyleşi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'nin Mansur Yavaş'ı aday göstereceği bilgisi kamuoyunda tartışma yarattı...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'nin Mansur Yavaş'ı aday göstereceği bilgisi kamuoyunda tartışma yarattı.

Tartışma CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun en yakın danışmanlarından Şükrü Karaca'nın attığı bir twitle başladı. Twitinde Mansur Yavaş'a "hayırlı olsun" diyen Karaca'ya ilk tepkiyi de, yine adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce'den geldi.

Attığı twitle o tartışmayı başlatan danışman Şükrü Karaca, Hürriyet'in sorularını yanıtladı.
"Yavaş'ın adaylığı kesin bilgi değil, temenniydi" diyen Karaca, Muharrem İnce'nin tepkisi konusunda ise "yüzde 100 haklı bir tepki" diye konuştu.

İşte Karaca'nın Hurriyet.com.tr'nin sorularına yanıtları;

Soru- Twitter'da attığınız mesaj büyük tartışma yarattı. O mesajı neye dayanarak attınız ?
Yanıt- Mansur Yavaş'ın bir gün önce yaptığı yazılı açıklamayı gördüm. Biraz da temenni anlamında mesajdı benimki. Bunun başka türlü anlaşılacağını hissettiğim anda, twiti sildim ama iş işten geçmiş oldu.

Soru- Yani o twit bir hata mıydı? Bir twitter kazasından mı bahsediyoruz?
Yanıt- Galiba biraz öyle. İtiraf etmek gerekirse, bu benim mesleki formasyonuma yakışmayan bir hataydı. Esasen Parti ile Mansur Yavaş arasında bir görüşme olup olmadığını bilmiyorum. Bir mutabakat olup olmadığını da bilmiyorum. Tüm bildiğim Mansur Yavaş'ın yazılı açıklamasından ibaret Fakat kamuoyu bunu bir çeşit bilinçli bilgi sızdırma zannetti. Ben böyle bir şeye sebep olmamalıydım.

Soru- Hata yaptım diyorsunuz. Peki bundan sonra ne yapacaksınız?
Yanıt- Danışman hata yaparsa, ödeyeceği bedel bellidir. Ben de onu yapacağım. Danışmanlar Genel Başkan'a bedel ödetmezler. Bedeli kendileri öderler.

Soru- Bu istifa anlamına mı geliyor? İstifa mı edeceksiniz?
Yanıt- Evet istifa edeceğim. Gayet tabi.

Soru- Yani yazdığınız twitten Kılıçdaroğlu'nun haberi yoktu. Kamuoyunda attığınız twit Mansur Yavaş ismini tartıştırmak için atılmış gibi algılandı.
Yanıt- Bu yöntem Kılıçdaroğlu'nun tarzı değildir. Bugüne kadar bu tip bir yöneteme de başvurduğunu hiç görmedim. Başvuracak olsa da herhalde beni kullanacak olmazdı.
Zaten Genel Başkan'la, yoğun programı nedeniyle son bir haftadır da görüşemedik.

Soru- Parti'deki hava nedir? Mansur Yavaş'ın adaylığı kesinleşti mi peki?
Yanıt- Onu işin doğrudan taraflarına sormanız gerekir.

Soru- Sizin attığınız twite partinin Grup Başkan vekili Muharrem İnce'nin tepkisi çok sert oldu. Size şahsen tepki gösterdi. Bu tepkiye ne diyorsunuz?
Yanıt- Yüzde yüz haklı. Böyle bir algıdan sonra ben de olsam aynı tepkiyi gösterirdim.

Soru- Mansur Yavaş'ın adaylığı konusunda CHP'ye yönelik en büyük eleştiri de, "kendi içinden aday bulamadı, sağdan aday arıyor" oldu.
Yanıt- Mansur Yavaş'ı ben önermiş değilim. Ak Parti'nin yaptırdığı ankette de, MHP'nin yaptırdığı ankette de, başkalarının yaptırdığı anketlerde de Mansur Yavaş önde gidiyor. O göz önüne alınmış olabilir.

Soru- Kemal Bey'den size yönelik bir tepki oldu mu?
Yanıt- Hayır olmadı ama kızmış olabilir. Henüz görüşmedik ama, çok kızdığını tahmin ediyorum.

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Şükrü Karaca'nın attığı twit üzerine CHP'li İnce, yine Twitter üzerinden sert tepki göstermişti. İnce, "Adaylık önemli değil. Partimi düşürdükleri duruma üzülüyorum. Partinin adayını danışman twitter'dan açıklıyor" demişti.

Zeynep Gürcanlı - Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları