loading
close
SON DAKİKALAR

Karalar: Engelleri ortadan kaldıracağız

Karalar: Engelleri ortadan kaldıracağız
Tarih: 13.03.2014 - 17:37
Kategori: Yerel

Engelli bireylerin sorunlarını bildiklerini belirten Zeydan Karalar, bundan sonra Seyhan’da yapılacak tüm hizmetlerin engelli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda projelendirileceğini söyledi...

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi’ni ziyaret etti.

KARALAR’DAN KASSAP’A ZİYARET

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken engellilerin önemli sorunları olduğunu belirterek Karalar’dan bu sorunları çözümüne katkı koymasını istedi. Kassap, ”Engelli bireylerimizin önemli sorunları var. Bunların çözüm noktasında olmanızı isteriz. Bununla birlikte sizden engelli koordinasyon merkezi ve çağrı merkezi kurmanızı istiyoruz. Tabi birde Seyhan’da olan en önemli problem olarak da imar sorununu görüyoruz” ifadelerini kullandı.



KARALAR: ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Engelli vatandaşların sorunlarını bildiklerini ve bu sorunların çözümü noktasında aktif olacaklarını belirten CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Zeydan Karalar, Seyhan’da yapılacak her yapı engelli vatandaşları düşünerek, onların yaşamlarını kolaylaştıracak şekilde yapılacağını söyledi. Karalar, “Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözümü noktasında aktif olacağımızı açık açık söyleyebiliriz. Engelli koordinasyon merkezimiz olacak. Aslında engelli vatandaşlarımız pek bir şey istemiyor. Engelli arkadaşlarımızın basketbol maçına gittim, istedikleri sadece otobüs… diğer bireyler gibi bir yerden bir yere gitmek için olanak istiyorlar. Yürüyüş yolları istiyorlar. Burada yapacağımız her hizmette engelli vatandaşlarımız düşünülecek” ifadelerini kullandı.



İMAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Türkiye’de en çok imar sorunlarının Adana’da yaşandığına dikkat çeken CHP Adayı Karalar, Adana’da bu sorunun en fazla olduğu bölgenin Seyhan ilçesi olduğunu söyledi. Karalar, “Adana’da önemli imar problemleri var. Adana’daki imar problemlerinin en fazla yaşandığı ilçe is Seyhan ilçesi… biz buradaki imar problemlerini çözmek için çalışacağız. Seyhan’da tarım alanlarının inşaatlarla dolmasını istemiyoruz. Öncelikli hedefimiz yerinde dönüşüm. Bu dönüşümü de merkezden yapaya başlayacağız. Hürriyet, Yenibey, Şehitduran, Havuzlbahçe… ve çevresi yani merkez mahaller. Buralar artık yaşanabilirlikten çıkmış. Bunun için çözüm; yerinde dönüşüm. Kentsel dönüşüm diye bir şey çıkartmışlar. Biz bunu yerinde yapacağız. Adana, komşuluk ilişkisi iyi olan bir şehirdir. Komşuluk, arkadaşlık ilişkisini bozmadan dönüşüm yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHİR MERKEZLERİ CAZİBE MERKEZİ OLMALI

Seyhan’ı insan onuruna yakışan bir ilçe halene getirmeyi planladıklarını belirten Zeydan Karalar bu anlamda meclis üyelerini teknik elemanlardan, mühendislerden seçtiklerin belirtti. Karalar, “ Bizler Seyhan’da iş yapmaya geliyoruz. İnsan onuruna yakışan bir ilçe oluşturacağız. Dünyanın her yerinde merkez bölgeler cazibe merkezlerinidir. Adana’nın merkezi Seyhan’dır. Seyhan’ın cazibe merkezi olması gerekli ancak gelin görün ki hiçte öyle değil. Bu yüzdendir meclis üyelerimizi profesyonel, teknik insanlardan oluşturduk. Şehir plancısı, inşaat mühendisi gibi bu işi bilen teknik insanlar şehri daha yaşanılabilir, insan onuruna yakışır bir hale getirmek için çalışacak”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları