loading
close
SON DAKİKALAR

Karalar: Her mahalleye eşitlikçi bir yaklaşım sergileyeceğim

Karalar: Her mahalleye eşitlikçi bir yaklaşım sergileyeceğim
Tarih: 20.03.2014 - 14:31
Kategori: Yerel

CHP Seyhan Belediye başkan adayı Zeydan Karalar, kentsel gelişim ve hizmetlerle her mahalleye eşitlikçi bir yaklaşım göstereceğini söyledi.



CHP Seyhan Belediye başkan adayı Zeydan Karalar, kentsel gelişim ve hizmetlerle her mahalleye eşitlikçi bir yaklaşım göstereceğini söyledi. İlçenin çehresini değiştirecek modern, yeşil ve sosyal alanları koruyan bir kentsel dönüşüm modelini uygulayacaklarını belirten Karalar, bunu yaparken mahallelerin yapısını ve kültürünü koruyacaklarını kaydetti.

CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Seyhan Oteli’nde düzenlenen toplantıda projelerini anlattı. Seyhan’ın çok problemli bir yer olduğunu ve Kuzey Adana açıldıktan sonra buraya hiç yatırım yapılmadığını vurgulayan Karalar, “İlçenin üçte ikisi problemli, yaşanabilir değil. Seyhan’nın yüzde 70’inde ciddi imar planlar var. Çevre Bakanlığı 1/100.000’lik planları yapıyor. Büyükşehir, 1/25.000 ve 1/5000’lik planları hazırlıyor. İlçe belediyeleri 1/1000’lik planları uydurmaya çalışıyor. İmar planlarının önemli bir bölümü yargıdan geri dönüyor. Çünkü planlar yasaya uygun değil, kişiye göre üretiliyor. İmar planları yeniden yapacağız. Kenti yerinden dönüştüreceğiz. Portakal bahçelerini yok edip, içine bina dikmeyeceğiz.” dedi.

Seyhan’da kişi başına 1.5 metre yeşil düştüğünün altını çizen Karalar, bunun 10 metre kare olması gerektiğini bildirdi. Kentsel dönüşümde TOKİ yerine yerli müteahhitlerle çalışacaklarını açıklayan Karalar, inşaat sektörünün ekonominin diğer kollarını da canlandırdığını hatırlattı. Göreve geldiklerinde öncelikle içinde kreş, kurs birimleri, muhtarlık, sağlık merkezi, kütüphane, aşevi, taziye alanı, oyun alanlarının bulunduğu ‘mahalle merkezlerini’ kuracaklarını dile getiren Karalar, engellilere ayrı bir özen gösterdiklerini ifade etti. Ülke genelinde yüzde 10 civarında olan engelli nüfusunun Adana’da yüzde 15’ün üstünde olduğunu aktaran Karalar, hayata geçirecekleri rehabilitasyon merkezlerinde bu kesime yönelik meslek edindirme; dolayısı ile istihdam imkanlarını hazırlayacaklarına değindi.

Yasalara göre belediyelerin Kadın Sığınma Evleri’ni yapmak zorunda olduğuna dikkat çeken Karalar, buna rağmen Adana’da bu adımın atılmadığını savundu. Karalar, 2002–2014 yılları arasında kadına şiddetin yüzde 1000’nin üstünde arttığını iddia etti. Eski bir kent olan Adana’da cami, kilise, cemevi, ziyaret gibi inanç merkezlerinin temizlik, basit onarım gibi sorunlarına destek olacaklarına işaret eden Karalar, Tepebağ ve Turizm Projesi’nin üzerinde durdu. Karalar, şöyle devam etti: “Tepebağ ve turizm, Seyhan için önemli vizyon projeleridir. Tepebağ, 10 bin yıllık geçmişi ile dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biridir. Bundan dolayı Seyhan ilçesi önemli bir şehir turizmi merkezi adayıdır. Tepebağ turizm ve ticaret bölgesiyle ayakkabıcılar, matbaacılar, tekstilciler ve oto yedek parçacılar gibi küçük imalatçıları kendilerine uygun sitelere taşıyarak, boşalan yerler turizm ve alışveriş amaçlı kullanılacak. Eğitim, toplantı, kongre turizmi, karnaval, festival, tiyatro ve etkinliklerden turizm geliri elde ederek Seyhan’ın sosyokültürel ve ekonomik yaşantısına katkı sağlayacağız. Seyhan Belediyesi Bünyesi İmar Müdürlüğü'ne bağlı Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) kuracağız. Şimdi ile yaklaşık 450 bin turist geliyor. Tepebağ, Büyüksaat, Ramazanoğlu Konağı, Taşköprü, Anavarza Kalesi’ni tanıtın; turist sayısı 1.5 milyona çıkar. Bu istihdam ve minimum 1 milyar dolar gelir demektir.”

Seyhan’da spor alanlarının yok denilecek kadar az olduğunu öne süren Karalar, işsizi çok ve dar gelirli ailelerin çocuklarının ‘madde bağımlılığı’ gibi bir takım zararlı alışkanlıklar edindiğini söyledi. İlçede yeni spor tesisleri inşa edeceklerini kaydeden Karalar, yaya ve bisiklet yollarını oluşturacaklarını belirtti. Türkiye’nin en önemli akarsularından biri olan Seyhan Nehri’ni ‘yeşil vadiye’ çevireceklerini ifade eden Zeydan Karalar, “Bu kadar güzel bir nehir, nasıl bu kadar atıl ve kirli kalabilir. Bütün nehri en baştan ele alacağız. Çocuk, gençlik, spor, bisiklet, küçük dükkân gibi tesisleri kuracağız. Seyhan yeşil vadi projesi ilimize yeni bir değer katacak.” şeklinde konuştu. Toplantıya CHP İl Başkanı Orhan Sümer, partililer ve basın mensupları katıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları