loading
close
SON DAKİKALAR

"Karanlığa İnat Aydınlığa Yürüyoruz"

"Karanlığa İnat Aydınlığa Yürüyoruz"
Tarih: 29.10.2012 - 23:07
Kategori: Gündem

Samsun'da ''Karanlığa İnat Aydınlığa Yürüyoruz'' yürüyüşü her yaştan yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti...

Samsun'da Atakum Belediyesi'nin organize ettiği "Karanlığa İnat Aydınlığa Yürüyoruz" yürüyüşü her yaştan yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Atakum ilçesi Türk-İş Sapağı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan yüzlerce vatandaş, ‘Karanlığa İnat Aydınlığa Yürüyoruz' pankartıyla Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Deniz Kafe'ye yürüdüler. 

Sloganlar eşliğinde ve 10. Yıl Marşı'nı okuyarak yürüyen vatandaşlar, açtıkları dev Türk bayrağı ile yoldan geçen vatandaşların da desteğini aldı. Deniz Kafe'de düzenlenen Grup Çığ ve Mustafa Özaslan konseriyle son bulan yürüyüş ile ilgili konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, 19 Mayıs'ına sahip çıkanların 29 Ekim'ine de sahip çıktığını söyleyerek "Atalarımız, Çanakkale'de ve yurdun dört bir yanında emperyalistlere karşı verdikleri savaşta akıttıkları kanla canlarını vererek bu güne gelmemizi sağladılar. 

Cumhuriyeti bizler için kurdular. Bu topraklara özgür ve tam bağımsız yaşamak için canlarından oldular. Onlar canlarını verdi. Biz onların kurduğu cumhuriyete sahip çıkacağız. Biliyorum ki siz, bu ülkenin topraklarında özgür yaşamak istiyorsunuz. Emperyalizmle tanıştınız ve iyi biliyorsunuz. 

Bir daha musallat olmamasını istiyorsunuz onun için uyanık olmalısınız. Cumhuriyetin coşkusunu yaşamak istiyorsunuz. Bu sizin en doğal hakkınızdır. Bunu elinizden kimse alamaz alamayacak da" dedi.

Başkan Metin Burma'nın konuşmasından sonra sahne alan Grup Çığ ve Mustafa Özaslan katılımcılara müzik dolu bir gece yaşattı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları