loading
close
SON DAKİKALAR

Karayalçın komisyon önerdi

Karayalçın komisyon önerdi
Tarih: 29.08.2014 - 14:46
Kategori: Siyaset

Karayalçın: ''Altan Öymen Komisyonu kurulsun.''

CHP PM üyelerinden Murat Karayalçın, ''5-6 Eylül kurultayını genel başkanlık yarışı yapılacak bir kurultay olarak görmediğini, Kılıçdaroğlu'nun partiyi seçimlere götürmesi gerektiğini'' söyledi.

Son 9 seçim esas alınarak tahliller yapıldığına dikkat çeken Karayalçın, CHP'nin 2002 öncesinde de ''ağır yenilgileri'' olduğunu, bunların toplu olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Karayalçın, ''1991'den bu yana gelen bir dizi var, bir yapısal sorun var. Genel Başkan, güvendiği parti kıdemlilerinden birine örneğin Altan Öymen'e görev vermeli, bu seçim sonuçları yorumlanmalıdır. Nerede yanlış yaptık, 2015 seçimlerine giderken ne yapılmalı, kapsamlı bir rapor hazırlanmalı ve 81 il örgütüne gönderilmelidir. Örgütler bunu didiklemeli, eleştiri ve katkıda bulunmalı. Sonra birkaç gün sürecek bir kurultay toplanmalı ve müzakereler yapılmalı. Bu rapor, örneğin 'Öymen Komisyonu raporu' olmalı ve kurultayda kabul edilmeli'' dedi. Karayalçın, ''Kürt sorunu konusunda CHP'nin mutlaka yeni bir değerlendirme yapması gerektiğinini'' söyledi. AKP'nin ''Yeni Türkiye'' diye bir meydan okuma içinde olduğunu söyleyen Karayalçın, ''Bu meydan okumaya kurultayda bir cevap vermeliyiz'' dedi.

CHP PM'nin etkinliğini ve işlevselliğini yitirdiğini vurgularken de yeni bir model öngören Karayalçın'ın önerileri şöyle:

-PM üye sayısı 60'tan 200'e çıkarılmalı. 81 üye, nüfusu ne olursa olsun her ile bir PM üyeliği ile belirlenmelidir. Kalan üyeler de çeşitli başarı ölçütleriyle belirlenmelidir. Örneğin, yerel seçimlerde ilk defa Edremit'i kazandık. Bu örgütün bir biçimde ödüllendirilmesi gerekir.

-CHP Meclis Grubu gibi, PM'nin de bir başkanlık divanı olmalıdır.

-PM genel kurulu olmalıdır. PM, komisyonlar ve genel kurul olarak çalışmalıdır.

Türey Köse / Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları