loading
close
SON DAKİKALAR

Karayollarında özelleştirme

Karayollarında özelleştirme
Tarih: 18.10.2012 - 14:59
Kategori: Şehir

Yapı Yol-Sen üyeleri köprüler ve karayollarının özelleştirilmesini protesto etti...

İSTANBUL- KESK'e bağlı Yapı Yol-Sen Sendikası üyeleri, İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Karayolları Bölge Şefliği önünde bir araya gelerek, köprü ve otoyolların özelleştirilmesine karşı çıktı. Emekçiler, "Köprü ve otoyolların özelleştirmesine hayır" pankartı açarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada emekçiler, "Direne direne kazanacağız”, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır”, “AKP'den hesabı emekçiler soracak” şeklinde sloganlar attı.

Yapı Yol-Sen üyeleri adına bir açıklama yapan Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri İbrahim Yıldızkan, “AKP Hükümeti döneminde 123 ana kurum ve kuruluş satılmış, 2008 yılında seçim sürecinden kaynaklı ertelenen oto yollar ve köprülerin özelleştirilme sırası karayollarına geldi. KESK olarak bizim direngenliğimizden korkuyorlar, bizleri gazlarla boğmaya çalışıyorlar. Bizler özelleştirmelerin son bulması için direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Yıldızkan'ın ardından basın açıklamasını okuyan Yapı Yol-Sen Şube Başkanı Nizamettin Orhan, "AKP Hükümeti tarafından gündeme geldiği ilk andan itibaren karşı çıktığımız köprü ve otoyolların özelleştirilmesi süreci sona doğru yaklaşmaktadır" diye belirtti. Orhan, “Yerli ve yabancı sermayeye her anlamda hizmette kusur etmeyen AKP Hükümeti, buna karşın ülkenin yoksul emekçi halkın haklarını birer birer elinden alma konusunda istikrarlı davranmaktadır” şeklinde konuştu.


'Emekçi halkları kötü süprizler bekliyor'


“Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesine girmeye şu an için yeterlilik kazanan 5 sermaye grubu talip oluyor, köprü ve otoyolları hangi grubun elinde kalırsa kalsın emekçi halkları kötü sürprizler bekliyor" diyen Orhan, "Daha önce özelleştirilen kurumlardaki durum ortadadır. Telekom özelleştiğinde bu kurumda 60 bin emekçi iş imkanından yararlanıyordu özelleştirmelerin ardından Telekom'da 35 civarında emekçi çalışıyor durumda geriye kalan emekçiler ise ya başka kurumlara gönderildi yada emekli olmak zorunda bırakıldı" açıklamasında bulundu.

Orhan, "Karayolları Genel Müdürlüğü özelleştirme öncesinde 224 adet gişe memurunun kadrosunu memur kadrosu olarak değiştirdi. Bunlardan 95 gişe memurunun tayini çıkarmak için işlemlere başlamıştır" dedi. Yapı Yol-Sen Şube Başkanı, "AKP hükümeti emperyalist güçlerle birlikte bizi bir savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. AKP hükümeti savaşın maliyetini ise zamlarla, özelleştirmelerle halkımıza fatura etmektedir. Yapı yol sen sendikası olarak ifade etmek isteriz ki şuanda çıkacak savaşın insani ve ekonomik tahribatın sorumlusu AKP Hükümetidir” diye ifade etti.

Orhan, “Halkımızın sırtından kazanç elde etmeyi alışkanlık haline getiren AKP Hükümeti'nin köprü ve otoyolları özelleştirme uygulamalarına hep birlikte bütün güçlerimizle karşı çıkalım tüm emekçi halkımızı bize ve haklı mücadelemize destek olmaya çağırıyorum" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları