loading
close
SON DAKİKALAR

KARGEM tercihte de öğrencinin yanında

KARGEM tercihte de öğrencinin yanında
Tarih: 16.07.2013 - 17:15
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi, kısa adı Kargem olan Karşıyaka Gençlik Merkezi’nde sınavlara hazırladığı öğrencileri tercih sürecinde de yalnız bırakmıyor.

Karşıyaka Belediyesi, kısa adı KARGEM olan Karşıyaka Gençlik Merkezi’nde sınavlara hazırladığı öğrencileri tercih sürecinde de yalnız bırakmıyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki KARGEM öğretmenleri Belediye Hizmet Binası’nda öğrencilerin aldığı puanlara göre tercihlerini yapmaları konusunda ücretsiz hizmet veriyor.

Üniversite sınavlarına girip, aldığı puan ile hangi okula gideceği konusunda kararsız kalan öğrencilere, puan türlerine göre alternatif seçenekleri gösteren rehber öğretmenler, okul ve meslek seçimlerinde yardımcı oluyor. Anadolu liseleri ve meslek liselerine başvurularda da, bölgedeki okulların geçtiğimiz yıl aldığı puanları hakkında, öğrenci ve veliler, görevli öğretmenler tarafından bilgilendiriliyor. Öğrencinin geleceği için doğru seçimin çok önemli olduğunu belirten rehber öğretmenler, “Öğrencinin beklentileri, velilerin talepleri ve aldığı puanları karşılaştırıyoruz. En uygun okul seçenekleri konusunda bilgilendiriyoruz. Hatalı seçimde hem kayıt kazası yaşanabilir, hem de öğrencinin istemediği bir bölüm olursa okulda sıkıntılar yaşanır. Öğrencilere en uygun alternatif seçenekleri gösterip tercihi kendilerine bırakıyoruz“ dedi.

Okul seçiminde yeterli bilgileri olmadığından yakınan öğrenciler ise, uygulamadan duydukları memnuniyeti, “Planladığımız okul vardı, ancak aldığımız puan sonrası taleplerimiz değişmeye başladı. En uygun okul konusunda kararsızdık. Verilen hizmet bize yol gösterici oldu. Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye dile getiriyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları