loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka Belediyesi'nden kardeş şehir'lere park

Karşıyaka Belediyesi'nden kardeş şehir'lere park
Tarih: 03.09.2013 - 18:27
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi ''kardeş şehir'' Kars’ın Arpaçay Belediyesi ile Makedonya Veles’e dostluk köprülerinin kalıcılığını arttırmak için park yapıyor...

Karşıyaka Belediyesi “kardeş şehir” Kars’ın Arpaçay Belediyesi ile Makedonya Veles’e dostluk köprülerinin kalıcılığını arttırmak için park yapıyor. Kent merkezlerinde yapılan parklardan Kars’ın Arpaçay İlçesi’ndeki “Karşıyaka Parkı” 12 Eylül’de CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Adnan Keskin’in de katılacağı törenle açılacak.

İçlerinde çocuk oyun alanları, gezinti yerleri, oturma grupları ve yeşil alanları bulunan parkları kullananların Karşıyaka’yı unutmayacağını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Başlattığımız kardeşlik bağlarının sadece kültürel etkinliklerle sınırlamak istemedik. Gelecek nesillere kalıcı hediyemiz olacak. Bu dayanışma örnek bir uygulamaya dönecek. İlk çalışmamızı Kars Arpaçay’da başlattık. İhale ettiğimiz park çalışması sonlanmak üzere. Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız“ dedi.

Karşıyaka’ya Makedonya’dan göçen ailelerin büyük bir kısmının atalarının yaşadığı kent olan Veles ile de aynı uygulamayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Durak, “Veles’te yaptığımız parkın ortasında Atatürk’ün de heykeli olacak. Veles’in diğer kardeş şehir Adalar Belediyesi heykeli hediye ediyor. Bizim yaptığımız park içinde, özel hazırlanan kaideye konacak. Park içerisinde ayrıca Türk Çeşmesi yer alacak“ diye ekledi.

Karşıyaka Belediyesi benzer uygulamayı yaklaşık beş yıl önce kardeş şehir KKTC Girne Belediyesi ile yapmıştı. Karşıyaka’da yapılan bir parka Girne adı verilirken, Girne’de yapılan bir park Karşıyaka adıyla açıldı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları