loading
close
Dolar: TL
Euro: TL
Sterlin: TL
SON DAKİKALAR

Karşıyaka duyarlı olmaya davet ediyor

Karşıyaka duyarlı olmaya davet ediyor
Tarih: 03.10.2012 - 13:27
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi, deprem, kan ve organ bağışı ile ilgili bir etkinlik düzenliyor...

Karşıyaka Belediyesi, 118 R Lions Dernekleri, AKUT ve Kızılay işbirliğiyle kan ve organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenliyor. 

Karşıyaka İskele yanında 6 Ekim 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilecek ortak etkinlikte deprem eğitimi, arama kurtarma canlandırmaları, kan ve organ bağışı ile göz tembelliğine karşı bilgilendirmeler yapılacak. 

Zor günler gelmeden herkesin bilmesi gerekenleri öğrenmesi ve kendi önlemlerini almasına yönelik hazırlanacak etkinlikte gün boyunca bilgilendirmeler yapılacak. 

Karşıyaka Belediyesi arama-kurtarma aracı ile ekibi donanımlarıyla birlikte gün boyunca halkı depremlere karşı bilgilendirmeler yapacak. Ayrıca Türkiye’deki en son teknik donanıma sahip simülatör tır alanda deprem anını yaşatacak. 

118 R Lions Federasyonuna bağlı dernek üyeleri de açacakları stantlarda göz tembelliğini anlatacak, organ bağışı formları dağıtacak, bilgilendirmeler yapacak. AKUT ekibi ise trafik kazasından sonra yarılıya ilk müdahale ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirecek. Ekip ayrıca enkazdan yaralı çıkarma tatbikatı yapacak. Kızılay da gün boyunca kan bağışı toplayacak, halka bunun önemini anlatacak. Saat 11.00’de başlayacak etkinlik saat 18.00’e kadar aralıksız farklı gösteriler ile sürecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile 118 R Federasyon Başkanı Canan Banu Dündar, Türk Kızılayı İzmir Kan Bağışı Merkez Müdürü Dr. Burak Yurdakul, AKUT İzmir Birim Lideri Ömer KaracanIn da katılacağı etkinlikte halkın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi için broşürler dağıtılacak, bilgiler verilecek.   

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları