loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka esnafı sorunlarını tartıştı

Karşıyaka esnafı sorunlarını tartıştı
Tarih: 29.11.2012 - 18:37
Kategori: Yerel

Karşıyaka'da Esnaf Meclisi sorunlarını masaya yatırdı...

Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi bünyesindeki meclisler çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kadın, Gençlik, Çocuk ve Engelli Meclislerinin etkinlikleri adeta birbirini kovalıyor. Son olarak Belediye Hizmet Binası’nda bir toplantı düzenleyen Esnaf Meclisi de sorunlarını masaya yatırdı ve çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Esnaf Meclisi Başkanı Mustafa Ak başkanlığında Karşıyaka Belediye Binası toplantı salonunda bir araya gelen üyeler, başta hipermarketler yasası olmak üzere pek çok konuda sıkıntılarını anlattı, çözüm için arayış içinde olduklarını söyledi. Toplantıya katılan Çiğli Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç ile İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin yaptıkları konuşmalarda üyelerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Konuşmasında haksız rekabete karşı başlattıkları çalışmada önemli başarılar elde ettiklerini belirten Şükrü Bilgin, “Berber ve kuaför salonları siyasetin başladığı yerdir. Buradaki nabzı iyi tutan ülkedeki gidişatı öğrenmiş olur” tespitini de dile getirdi.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Necat Yılmaz’da konuşmasında esnafların hipermarketler ile mücadelesinin gittikçe zorlaştığını vurgulayarak, “Hipermarketler her sokağa girdi. Bundan sonra da çıkmaları imkansız. Esnaflar önce kendi aralarında birleşip veri tabanı oluşturmalı. Birlik içinde mücadele etmeli” dedi. Hipermarket alışkanlıklarının insanları birbirinden kopardığını belirten Necat Yılmaz, “Amerika Birleşik Devletleri’nde artık geriye dönüş başladı. İnsan sağlığı açısından birbirini tanıyan, konuşan, paylaşan küçük esnaflar oluşturulmaya başlandı” diye de ekledi.

Toplantıda esnafın toptancıdan malı peşin alıp veresiye sattığı, oysa hipermarketlerin vadeli alıp peşin sattığı belirtilerek rekabet ortamının kendilerini iş yapamaz konuma getirdiğine dikkat çekildi. Ayrıca esnafların kalite yönetimi konusunda eğitilerek pazar araştırması, bürokratik işlemler, vergiler, görünmeyen giderler, risk alanları konularında eğitilmesi gerektiği vurgulandı. Esnafın hepsinin bankalara borcu olduğuna da dikkat çekilerek, para almak için yapılan ipoteklerin içinden çıkılamaz sonuçlar doğurduğu öne sürüldü.   

Karşıyaka Belediyesi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları