loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka Filarmoni'den sezon açılışı

Karşıyaka Filarmoni'den sezon açılışı
Tarih: 27.11.2012 - 17:10
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası muhteşem bir konserle sezona ''merhaba'' dedi...

Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası muhteşem bir konserle sezona “merhaba” dedi. Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde gerçekleşen konserde orkestrayı yeni neslin dünyaca ünlü şeflerinden Fazlı Orhun Orhon yönetti. Genel Müzik Direktörlüğünü ülkemizin dünyaca ünlü orkestra şeflerinden Gürer Aykal’ın yaptığı Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası, sezon açılışı konserinde solist olarak ise, kemancı Irmak Ülke’yi ağırladı.

Genç kuşağın önemli orkestra şeflerinden ve aynı zamanda besteleriyle de tanınan şef Fazlı Orhun Orhon’un yönettiği konser, ünlü besteci Mozart’ın Fa Majör “Divertimento”su ile başladı. 

Daha sonra Mozart’ın “Türk” adıyla bilinen La Majör “5 No’lu Keman Konçerto”su ile sürdü. Mozart’ın en mutlu, en parlak ve gülümseyen yaratılarından biri olarak nitelendirilen konçerto büyük beğeni topladı. Konçertoyu ülkemizin gelecek vadeden keman virtüözleri arasında ki yerini şimdiden alan ve çalışmalarını Almanya’da sürdüren genç solist Irmak Ülke yorumladı. 



Konserin ikinci bölümünde bu kez besteci Schönberg’in 1899’da yaylı çalgılar yedilisi için insan duygularını yansıtmak amacıyla yazılan “Verklaerte Nacht / Aydınlanan Gece” adlı yapıtı, orkestraya uyarlanmış şekliyle seslendirildi.

Geçtiğimiz sezon Gürer Aykal yönetiminde iki konser veren Karşıyaka Belediye Filarmoni Orkestrası yeni sezondaki iddiasını da böylece ilk konserde ortaya koymuş oldu. Genel Koordinatörlüğünü dramaturg Serdar Ongurlar’ın yaptığı orkestra, salonu dolduran müzik severler tarafından uzun süre alkışlandı. Müziğin tüm renklerini Karşıyaka’da bulmanın güzelliğini yaşadıklarını belirten izleyiciler, “Bizlere bu güzel binayı kazandırıp, sanatla buluşturan Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.   

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları