loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka Hizmet Şölenine Hazır

Karşıyaka Hizmet Şölenine Hazır
Tarih: 31.10.2012 - 15:45
Kategori: Yerel

Karşıyaka’yı ''7 Yıldız''lı açılış heyecanı sardı...

Karşıyaka’yı “7 Yıldız”lı açılış heyecanı sardı. 2 Kasım Cuma günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı iki ayrı törenle 7 tesisin açılışı yapılacak. “Bu bir hizmet şölenidir” diyen Karşıyaka Belediye başkanı Cevat Durak, tüm Karşıyakalıları açılış törenlerine davet etti.

2004’de göreve geldiklerinde ortaya koydukları modern, sağlıklı ve güvenli Karşıyaka Projesi’ni hayata geçirmek üzere adım adım ilerlediklerini belirten Başkan Durak, “8.5 yılda 300’ün üzerinde projeyi hayata geçirdik. 2 Kasım’da bunlara 7 tanesini daha ekliyoruz. Bu 7 tesisin her biri Karşıyaka’nın farklı birer gereksinimini karşılayacak. Bütün bunları sadece bir bina olarak görmek yanlış olur. Yaptığımız her bina bir sosyal projemizin uygulama alanıdır” dedi.

Projelerin hayata geçmesi noktasında bürokratik zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını da hatırlatan Başkan Durak, “Biz, Karşıyakalılara, daha fazla nasıl hizmet ederizin derdindeyiz. Bunun için; önümüze çıkan bütün zorlukları, yasal çerçevede aşmayı bildik. Ve bugün bu tesisleri hizmete açma noktasına geldik. İsteyince her şey oluyor” diye konuştu.



11 milyon 600 bin liraya 60 milyonluk yatırım

2 Kasım’da yapılacak açılışlarla hizmete girecek projelerin reel maliyetlerinin 60 milyon lirayı aştığına dikkat çeken Başkan Durak, “Ancak, biz bu 7 projeyi, belediyenin imkanlarını da devreye sokarak, 11 milyon 600 bin liraya mal ettik. Hizmette bahaneye yer olmadığına inanıyoruz. Göreve geldiğimizde, maaş ödemekte dahi zorlanırken, bugün birbiri ardına açılışlar yapıyoruz. Hatta zaman yetmiyor, toplu açılış törenleriyle tesislerimizi hizmete sokuyoruz” diye ekledi.

“Bu açılışlar final değil” diyen Başkan Durak, “Önümüzde daha, bitme noktasındaki onlarca projemizin açılış törenleri var. Onları da, ilerleyen haftalarda, yine şölen havasında hizmete sokacağız” müjdesini de verdi.



2 tören 7 açılış

Karşıyaka Belediyesi, 2 Kasım’da, önce Atakent’te Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’nda düzenlenecek toplu açılış töreniyle, 5 tesisi hizmete sokacak. Buradaki toplu açılışta, 50 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı’nın yanı sıra, 2. Hizmet Binası, Sağlıkevi, Türkan Saylan Kız Konukevi ile Kadın ve Çocuk Konukevi’nin açılışları da sembolik olarak yapılacak.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek açılış törenlerinin ikinci ayağında adres bu kez Yamanlar Dağı olacak. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nin açılışını yapacak. 

Gençlere her türlü spor ve kamp imkanını sunan 42 bin metrekarelik merkezde, kısa adı KARGEM olan Karşıyaka Gençlik Merkezi’nin yüzlerce öğrencisi ile bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, daha sora ise, ünlü heykeltraş Pınar Öktem tarafından tesise kazandırılan 21 metre yüksekliğindeki “Cumhuriyet Anıtı”nın da açılışını yapacak.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları