loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka, kentsel dönüşümü anlattı

Karşıyaka, kentsel dönüşümü anlattı
Tarih: 16.10.2012 - 15:33
Kategori: Yerel

Kent dönüşümü müteahhitlere anlatıldı...

Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği (KAMİAD) ile birlikte düzenledikleri panelde, müteahhitlere “kent dönüşümünü” anlattı. Yasalarda yapılan son değişiklikler ile Karşıyaka’da hazırlanan imar planı çalışmaları hakkında bilgi verildi, sorular cevaplandırıldı. Herkesin sağlıklı bir evde oturmak istediğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Yaptığımız yeni planlar Karşıyaka’da yaşayan yaklaşık 100 bin kişiyi etkiliyor. Karşıyaka’nın üçte biri bu değişimle sağlıklı konutlara kavuşacak.” dedi.

İzmir’de ilk kentsel dönüşümü Yalı ve Şemikler bölgesinde 630 konutun yıkılarak gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Durak “ Hiç kimsenin burnu kanamadan burada kötü koşullarda yaşayan vatandaşlarımızı sağlıklı konutlara taşıdık. Ancak çok çabuk unutuldu. Şimdi kentsel dönüşümde ilçe belediyesi olarak yetki istiyoruz. Konutları yıkarken vatandaşa yeni konut da göstermeliyiz. Yolu uzatmak yerine çözümü kolaylaştırmamız gerekir. “ dedi.

Karşıyaka’nın merkezinde yapılaşmanın yıllar önce tamamlandığına dikkat çeken Başkan Durak, “Ancak o zamanlardaki teknikle yapılan konutlar günümüzde afetlere karşı oldukça dayanaksız konumda. Belediyemiz bu konuda çalışmalar gerçekleştirdi, kentsel yenileme için proje hazırladı. Aynı şekilde Örnekköy bölgesi, Cumhuriyet ve İnönü Mahalleleri için de projeler hazırladık. Yaptığımız yeni planlar Karşıyaka’da yaşayan yaklaşık 100 bin kişiyi etkiliyor. Karşıyaka’nın üçte biri bu değişimle sağlıklı konutlara kavuşacak.“ dedi.

Kentin çarpık dokusunun değişmesinde iş yapanlara sürekli yardımcı olduklarını da belirten Başkan Durak, müteahhitlere “İnşaat yaparken sokaklara taşmayınız. Dar sokaklara taşan inşaat malzemeleriniz vatandaşın evine geçmesini engellemesin. Ayrıca mutlaka inşaat alanına koruyucu perde çekin, güvenlik önlemlerinizi eksiksiz alın. Teknik personeliniz yeterli olmalı. Aksi halde resmi kurumlarda yapmanız gerekenler konusunda sürekli sıkıntı yaşayabilirsiniz.“ uyarısında da bulundu.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personeli Şube Müdürü Zühre Çam kentsel dönüşümle ilgili yaslar konusunda bilgiler verdi. Karşıyaka Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ersel Tanrıöver’de konuşmasında uygulanmakta olan imar yönetmelikleri hakkında açıklamalar yaparak karşılaştıkları sıkıntıların çözümünde her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. KAMİAD Başkanı Zeki Yüksel ile İzmir Müteahhit Dernekleri Federasyon Başkanı Necip Nasır’da konuşmalarında müteahhitlik yapanların karşılaştıkları sorunlara yönelik sıkıntıların hep birlikte aşılması için çözümler üretmeye çalıştıklarını belirterek bu tür toplantıların sürdürüleceğini söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları