loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka Meclisi'nden Sürekli'ye çağrı

Karşıyaka Meclisi'nden Sürekli'ye çağrı
Tarih: 02.08.2013 - 17:43
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda, AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye tepki geldi...

Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda, AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye tepki geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan ile CHP Grup Başkanvekili Nejat Yılmaz, Sürekli’nin belediyeye yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi.

AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin katıldığı bir televizyon programındaki sözlerini eleştiren Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis Üyesi Hüseyin Çalışkan, Sürekli’nin Konak Belediye Meclis üyesi olduğunu hatırlatarak, “Sayın Sürekli Karşıyaka’yı bilmediği ve Meclis toplantılarına katılmadığı için hep yanılıyor. Ama suç bizde; Konak Belediyesi ile görüşelim, Meclislerimizi aynı güne getirmeyelim. Karşıyaka ile ilgili eksik kalıyor” dedi.

Sürekli’nin “Karşıyaka’da hastane ve TOKİ için arsa arıyorum” sözlerine, “Sayın Sürekli hangi sıfatla arsa arıyor” yanıtını veren Çalışkan, “Ankara’ya gidiyor ‘arsa bul’ diyorlar Kerem Ali de arıyor. İlçe başkanımı bir bürokrat mı görevli mi anlamadım. Arsa arıyor kendisi. ‘Belediye yardımcı olmuyor’ diyor. Biz yardımcı oluruz da Kerem Ali’nin işi ne? Necisiniz ne yaparsınız? Siyasi partinin ilçe başkanısınız. Hangi sıfatla arsa arıyorsunuz? Bakanlıkların yetkilileri görevlileri yok mu? Bunlarla siyaset yapmayı düşünüyorsa Karşıyaka’da karşılık bulamaz” diye ekledi.

Sürekli’nin Zübeyde Hanım Mahallesi’ndeki 808 konut projesini TOKİ’nin Karşıyaka Belediyesi ile birlikte yaptığı yönündeki ifadesinin yanlış olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Sürekli’nin TOKİ’ye dönük söyledikleri var. TOKİ lüks konutlar yaptı diyor. Türkiye’de TOKİ’nin kazandığı parayı kimse kazanmadı. Karşıyaka’da o kurum ve o bakanlık büyük rantlar alıp gitti. ‘Belediyeyle birlikte 808 konutu yaptık’ diyor. Bu konutların TOKİ’yle uzaktan yakından ilgisi yok. Konutların parası Karşıyaka Belediyesi’nden çıktı. TOKİ sadece müteahhit firma oldu” dedi.

Sürekli’nin açıklamalarında çelişkiler olduğuna da dikkat çeken Çalışkan, “Bir diyor, ‘Karşıyaka’da bir şey yapılmıyor’, sonra da diyor ki, ‘Çok park ve heykel yapılıyor’. Mensubu olduğu partinin çevreye bakışını bildiğimiz için Sürekli’yi anlayışla karşılıyoruz. Karşıyaka’ya o kadar uzak ki. Mustafa Kemal Mahallesi’ni kentsel dönüşüm için işaret ediyor. Orası bir mahalleden koparılarak yapılmamış. Yeni konutlardan oluşmuş bir mahalle. ‘Kent yenileme ’ diyor. Gezmediği için karıştırmış ya da mahallenin ismine alerjisi var. Stat için, ‘bugün yarın ihaleye çıkılacak’ diyor. Hala bekliyoruz. ‘Belediye Başkanı bugüne kadar bana hiç gelmedi projelerini paylaşmadı’ demiş. O zaman, her yıl kira parasını ödediğimiz Sanatoryum için Orman Bakanı’nın imzasına ihtiyaç var. Sürekli Karşıyaka’yı seviyorsa Ankara uçağına atlasın, o imzayı attırsın” diye de ekledi.

Karşıyaka Belediyesi’nin övgüye değer çalışmalarının eleştirilmesine anlam veremediği belirten CHP Grup Başkanvekili Nejat Yılmaz da Sürekli’ye eleştirilerini, “Karşıyaka belediyesi Başkanı’ndan çalışanına dört dörtlük belediye… Türkiye’nin hangi Büyükşehir Belediyesi’nde temizlik işleri binası var. Siyasetçiler doğru konuşmak zorunda. Son dönemde ülkede en yüksek makamdakiler tarafından yanlışlar doğru gibi empoze edilmeye başlandı. Karşıyaka’da çirkin politikalar seviyesiz insanların yaptıkları açıklamalar yanlış. CHP’yi iş bilmez beceriksiz diye eleştiriyorlar. Türkiye’nin en aydın en bilimsel çalışan belediyesi Karşıyaka’dır” diye dile getirdi.

Yılmaz ayrıca Sürekli’nin aynı zamanda Konak Belediye Meclis üyesi olmasına “Eleştiren Konak’ta oturuyor. Konak’tan meclis üyesisin Karşıyaka’yı eleştiriyorsun. Hangi mahallesini biliyorsun Karşıyaka’nın da çıkıp konuşuyorsun” ifadelerini kullandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları