loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka opera ve tiyatro sahnesi 40 bin seyirci bu sezon kırdı

Karşıyaka opera ve tiyatro sahnesi 40 bin seyirci bu sezon kırdı
Tarih: 28.06.2013 - 12:41
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi ikinci yılında da seyirci rekoru kırdı...

Türkiye’nin en prestijli sanat ödüllerinden Semiha Berksoy Opera Ödülü’nün de sahibi olan sahne, 2012-2013 sanat sezonunda 40 bin sanatseveri ağırladı. 

“Kültür Kenti Karşıyaka” için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “İzmir’de böyle salonlara ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Belediyemiz imkanları ile hizmete açtığımız salonumuz hiç boş kalmadı. Ülkemizde alanında en etkin sanatçılarımız gösteri ve konserlerde sevenleriyle buluştu. Sanatsever İzmirliler de salonumuzu sürekli doldurdu. Bu ilgi sürdükçe etkinliklerimiz de aynı anlayışla devam edecektir“ dedi.

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde geçtiğimiz sezon 70, bu sezon ise 104 etkinlik gerçekleştirildi. İki sezonda yaklaşık 70 bin izleyiciye ulaşılan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin, bu sezon en fazla ilgi gören etkinliği, ülkemizin yetiştirdiği dünyaca ünlü devlet sanatçımız Şef Gürer Aykal yönetiminde kurulan Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası’nın “2. Dünya Savaşı İçin bestelenmiş Rus Ezgileri”nin Dünya Prömiyeri oldu.

Her biri başka içeriklerden oluşan yerli ve yabancı sanatçılarla şan, lied ve oda müziği konserleri, Viyana Klasikleri, Ödüllü Genç Piyanistler Resital Dizisi, Karşıyaka Barok Günleri de büyük ilgi gördü.

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin 2012-2013 sanat sezonundaki dünya prömiyerlerinden biri de “Venüs ve Adonis” balesi oldu. Dünyaca ünlü müzisyen Fazıl Say’ın müziklerini bestelediği balenin, biletleri günler öncesinde tükendi.

Genel Koordinatör dramaturg Serdar Ongurlar yönetiminde önümüzdeki sezona hazırlanan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi aynı özenle seçilmiş konserleriyle Ekim ayında sanatseverlere kapılarını açacak.    

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi ikinci yılında da seyirci rekoru kırdı. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları