loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'da Balkan Rüzgarı devam ediyor

Karşıyaka'da Balkan Rüzgarı devam ediyor
Tarih: 29.08.2013 - 16:55
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir’deki Balkan kökenli dernek ve federasyonları desteğiyle gerçekleştirdiği ''Karşıyaka Balkan Festivali'nde'' bir sürpriz yaşandı...

Karşıyaka Belediyesi’nin İzmir’deki Balkan kökenli dernek ve federasyonları desteğiyle gerçekleştirdiği “Karşıyaka Balkan Festivali”nde bir sürpriz yaşandı. Bostanlı Demokrasi Meydanı’nda kurulan konser alanında sahneye çağrılan 86 yaşındaki İzmirli Boşnak Mustafa Okbibiç, 1948 yılında Atatürk için Boşnakça yazılmış kahramanlık türküsünü söyledi. Boşnakların yöresel sazı Gusla çalıp gür sesiyle şarkıyı söyleyen Mustafa Okbibiç’in, Atatürk’e olan bağlılığıyla ilgili sözleri ise alan dolduran binlerce kişiden büyük alkış aldı.

Cenk Bosnalı Coşturdu

Balkan Festivali kapsamında sahne alan Cenk Bosnalı, Demokrasi Meydanı’nda alanı dolduran binlerce kişiye unutulmaz saatler yaşattı. Türkiye’de yaşayıp Boşnak şarkılarıyla kaset çıkarak tek sanatçı olan Cenk Bosnalı, kendi repertuarından başladığı sahne performansında Rumeli türküleri ile sürdürdü. Tüm Balkan ülkelerinde farklı dillerde söylenen “Osmanaga, Ah Ramo, Kızılcıklar Oldu mu?, Bizim Düğün Ne Zaman“ gibi türküleri seslendiren sanatçıya binlerce kişi el ele tutuşup, halaylar çekerek eşlik etti. Bosna’da yaşanan insanlık ayıbına da değinen sanatçı “ Kim ne derse desin, savaşlar çok kötüdür. Kimseye inanmayın, her zaman barıştan yana olun” deyince uzun süre alkışlandı.

Gecede Makedonyalı Rock sanatçısı Süleyman Saidov’da farklı yorumu ile Balkan Türküleri’nden bir demet sundu. Gece geç saatlere kadar süren konserde alanı dolduranlar hem balkan yemeklerinden tattı, hem de şarkıları ile coşkulu saatler geçirdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları