loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'da heykellerin büyülü yolculuğu başladı‏

Karşıyaka'da heykellerin büyülü yolculuğu başladı‏
Tarih: 14.08.2013 - 18:13
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi’nin ''Uluslararası 2. Taş Heykel Sempozyumu'' düzenlenen törenle başladı...

Karşıyaka Belediyesi’nin “Uluslararası 2. Taş Heykel Sempozyumu” düzenlenen törenle başladı. Mavişehir Balıkçı Barınakları karşısında hazırlanan alanda 9 ülkeden 12 sanatçı 24 gün boyunca heykeller yapacak. Yapılan heykellerin Karşıyaka’nın park ve bahçelerini süsleyeceğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka’ya sanat, sanata da Karşıyaka yakışıyor. İki yılda bir düzenlediğimiz, bu sempozyum, dünyaca ünlü sanatçıları, Karşıyaka’da buluşturmanın çok ötesinde bir anlam taşımaktadır. Bu sempozyum, sanatı Karşıyaka’yla buluşturma çabamızın çok önemli bir adımıdır” dedi.

14 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan “Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu”nun açılış töreni, sanatçıların 24 gün boyunca heykellerini yapacakları, Mavişehir’deki Şehitler Parkı’nın yanında yer alan alanda düzenlendi. Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 2 yılda bir yapılan sempozyumda ortaya çıkan eserlerin Karşıyaka için önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, “Bu sempozyumda bir taşın 24 günde sanatçının elinde nasıl bir sanat eserine dönüşeceğini göreceksiniz. Bu sanat eserleri de kentimizi süsleyecek“ diye ekledi.

Sempozyuma katılan sanatçılardan olan Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim görevlisi Yar. Doç. Dr. Canan Sönmezdağ Zöngür ise, konuşmasında sanata verdiği destek nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a teşekkür ederek, “Bu sempozyuma katılan sanatçıların hepsi profesyonel ve alanlarında birçok ödüller almış kişilerdir. Çalışmalarımız halka açık yapılacaktır. Taşların nasıl sanat eserine dönüştüğünü görmek isteyenler bizleri izlemeye gelebilirler” dedi.

Konuşmalardan sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak sanatçılarla birlikte çekiçle mermere vurarak çalışmaları başlattı.

Sempozyuma katılan sanatçılar: Yunanistan’dan Antonis Myradias, Romanya’dan Panaite Chifu, Dmitri Lon Serban, İtalya’dan Francesco Panceri, İspanya’dan Gemma Dominguez, Arnavutluk’tan Genti Tavanxhia, Yeni Zelenda’dan Renate Verbrugge, Kore’den Choe So Dong, Tayvan’dan Wu Ming Sheng, Türkiye’den Canan Sönmezdağ Zöngür, Varol Topaç ve Ebru Akıncı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları