loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'da temizlik seferberliği

Karşıyaka'da temizlik seferberliği
Tarih: 04.07.2013 - 13:44
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi, yaz sıcaklarının kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bugünlerde, çöplerin yol açtığı kötü kokulara savaş açtı...

Karşıyaka Belediyesi, yaz sıcaklarının kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı bugünlerde, çöplerin yol açtığı kötü kokulara savaş açtı. Günlük çöp toplama periyodlarını ikiye çıkartan Belediye, yeraltı ve yer üstü çöp konteynırı sayısını da arttırdı.

Temizlik ve çöp toplama işlemlerini 24 saat aralıksız sürdüren Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bir yandan da uygun bölgelere, 5 metre küp kapasiteli yeraltı çöp konteynırları ilave ediyor. Vatandaşların mağdur durumda bırakmamak için özellikle bu aylarda çöp toplama konusuna ağırlık verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Özellikle çarşımızda, oldukça yoğun insan sirkülasyonu oluyor. Günde yaklaşık 300 Bin kişi çarşımızdan geçiyor. Sadece çarşı da günde 7-8 defa çöp toplanıyor. Ayrıca, gezici ekiplerimiz, aralıksız yerleri süpürüyor. Çöp toplama işlemini daha çağdaş bir hale getirmek için, yeraltı ve yerüstü çöp konteynır sayımızı devamlı olarak arttırıyoruz. Kendi şantiyemizde ürettiğimiz, 5 metre küplük yeraltı konteynırlarının sayısı 100’ü, 3 metre küplük yerüstü konteynırlarımızın sayısı ise 130’u buldu. Bu konteynırları toplayan ‘ÇAÇA’ ismi verilen araçların girebileceği bölgelerdeki çöp konteynırı çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

Yeraltı ve yerüstü çöp konteynerlerinde bulunan çöpler her gün muntazaman toplanırken, yoğunluğun olduğu bölgelerde bu sayı 2 ya da 3’e kadar çıkıyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları