loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'da temizlik zamanı

Karşıyaka'da temizlik zamanı
Tarih: 20.12.2012 - 19:48
Kategori: Yerel

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla başlatılan temizlik kampanyasının sıradaki durağı Karşıyaka oldu...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla başlatılan temizlik kampanyasının sıradaki durağı Karşıyaka oldu. 10 ayrı belediyeden 400’e yakın temizlik işçisi, onlarca araç 3 gün boyunca Karşıyaka’nın sokaklarında temizlik yapacak. 

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter Yardımcısı Serpil Baran ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yıldız Yılmaz’ın da katılımları ile Bostanlı Pazaryeri’nde buluşan ekipler, daha önceden belirlenen gruplar halinde çalışmak üzere bölgelerine dağıldı.

İzmir’de belediyeler arasında örnek dayanışma içinde olduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Büyükşehir Belediyemizin önderliğinde başlatılan çalışmanın kısa sürede ses getirdiğine inanıyorum. Ekipler ilçe ilçe dolaşarak kentin sokaklarını, parklarını, boş alanlarını temizliyor. 

Belediyeler arası örnek işbirliği sergileniyor. Ekipler üç gün boyunca Karşıyaka’da gözden kaçan veya yetişemediğimiz alanların kökten temizliğini yapacak. 

Karşıyakalıların da bundan sonra daha dikkatli olmalarını, çöplerini rastgele yerlere atmamalarını istiyorum. Sürekli temiz kalmak için hepimize düşen sorumluluklar var. Halkımızın da özen göstereceğine inanıyorum” dedi.

Karşıyaka’da temizlik için kent öncelikle üç ana bölgeye ayrıldı. Girne Caddesi’nden Karşıyaka Çarşı ve Alaybey yönü birinci bölge, Bostanlı-Mavişehir-Şemikler yönü ikinci bölge, Anadolu Caddesi’nin üzerinde kalan Örnekköy-Cumhuriyet ve çevresindeki Mahalleler üçüncü bölge olarak belirlendi. 

Temizlik ekipleri ayrıca parklar, moloz ekipleri, budama ekipleri, süpürme ekipleri olarak ayrılarak bu bölgelere dağıldı. Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri ve Parklar Müdürlüğü kontrolünde görev alan ekipler boş alanlardaki molozları, yol kenarlarına bırakılan atıkları, parkların, okulların çevreleri başta olmak üzere genel temizlik yapacak. 

Daha önce Konak, Karabağlar, Bornova, Buca ve Gaziemir’de gerçekleştirilen çalışma Karşıyaka’da Cumartesi günü akşamına kadar sürecek.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları